Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Пора навчитись економити газ? Так, вважають німецькі політики. Тому федеральний міністр економіки Роберт Габек оголосив надзвичайний стан. Це перший крок у аварійному плані постачання газу. Гебек закликав споживачів у Німеччині економити електроносії. На даний момент перебоїв з газом немає, проте, слід посилити запобіжні заходи, щоб бути готовим до можливої відсутності поставок газу з Росії.

Запроваджений рівень попередження є першим із трьох кризових рівнів. Він не передбачає жодних державних обмежень на газ. Однак, це вже попередження для всіх, що можуть виникнути проблеми з постачанням цієї сировини. Наслідком таких подій буде рівень тривоги. На першому етапі відповідальності за газопостачання несуть енергопостачальники. Уряд Німеччини втручається лише на останньому етапі, щоб забезпечити постачання газу до приватних домогосподарств, лікарень, пожежних команд та поліції.

Що означає активний режим попередження?

У цій ситуації федеральний уряд Німеччини планує зібрати кризову групу, до складу якої увійдуть представники влади й енергопостачальники. Постачальники газу та оператори газотранспортної системи повинні будуть регулярно оцінювати ситуацію.

І хоча, уряд поки не вводить ніяких обмежень, очікується, що всі споживачі, як підприємства, так і приватні домогосподарства, обмежать споживання газу.

Чи може Німеччина відчути брак газу?

Уряд Німеччини хоче бути готовим обмежити або повністю припинити постачання російського газу після російського вторгнення в Україну. У зв’язку з цим уряд Німеччини веде процес приготування й застерігає всіх громадян. 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze