Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Федеральна агенції з працевлаштування (BA) виплатила понад півмільйона євро готівкою на допомогу по безробіттю, яку можна отримати на касі в магазині. Таке рішення тестується в рамках пілотного проекту. Метою пректу є швидка допомога особам які знаходяться в скрутній фінансовій ситуації.

Додаткова можливість виплати допомоги була впроваджена наприкінці травня в 9 містах Німеччини. До цих пір, щоб отримати грошову допомогу, людям доводиться вистоювати черги до касових апаратів у відділеннях Федеральної агенції з працевлаштування.

Однак, касові апарати будуть демонтовані, причина – високі кошти їх утримання і технічні несправності. Якщо тестована в даний час можливість отримання грошей при магазинній касі виявиться успішною, незважаючи на ліквідацію касових апаратів у відділеннях збільшиться кількість місць, де гроші будуть виплачені.

В експерименті Федеральної агенції з працевлаштування беруть участь як супермаркети так і магазини побутової хімії (Rewe, Penny, Real, dm, Rossmann). Без жодних проблем до середини серпня було виконано 2100 таких виплат. Обидві сторони, як і агенції з працевлаштування так і особи, які отримують грошову допомогу, позитивно прийняли ці зміни. Міста, що беруть участь у проекті це – Мюнхен, Швандорф, Дортмунд, агенції з працевлаштування в Берде, Дортмунді, Нойвіді, Оберхаузені, Зальцгіттері і Вольфсбурзі. У листопаді до списку приєднаються ще 20 наступних місць, які з технічних причин мусили віддати касові апарати. До кінця 2019 року планують повністю завершити реалізацію змін.

Ліві політичні позиції Німеччини критикують нову систему як непотрібну стигматизацію безробітних. Федеральна агенції з працевлаштування запевняє, що друк платіжного доручення не містить жодних персональних даних, є анонімним і не асоціюється з Федеральною агенцією зайнятості ( BA). Тому на касі неможливо буде визначити, чи це виплата грошових коштів на допомогу по безробіттю чи повернення з інтернет-магазину.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze