Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Після відхилення пропозиції про підвищення поштових тарифів, Deutsche Post хоче доставляти стандартні листи значно повільніше, ніж раніше. «Може бути так, що пріоритетний лист доходить до адресата наступного дня після відправлення листа, та стандартний лист, який надходить лише через три дні»  – повідомляє менеджер компанії, відповідальний за листи і посилки Нікола Хаґляйтнер (Nikola Hagleitner). Ціна пріоритетного листа „має бути вищою за нинішні поштові витрати».

„Втім, мова не йде про подвоєння ціни”, – запевняє Хаґляйтнер. Також у майбутньому вартість стандартних листів має затверджувати федеральне відомство. Підвищення цін пояснюється значно більшими витратами.

Тарифи на відправлення листів у 2024 році не можуть зрости

На початку серпня Федеральне мережеве агентство відмовило Deutsche Post у достроковому підвищенні тарифів на поштові відправлення у 2024 році. Причиною подачі заявки компанія назвала «значне збільшення витрат через інфляцію, вищі ціни на енергоносії та підвищення вартості колективного договору у 2023 році, а також значне зниження обсягів листів».

Портал Business Insider вже повідомляв у серпні, що Федеральне міністерство економіки планує змінити поштове законодавство. Запропоноване продовження терміну доставки листів до трьох днів, може бути закріплене законодавчо.

Все менше листів

За словами менеджера Хаглайтнера, компанія не хоче змінювати кількість днів доставки.

«Ми не зацікавлені в тому, щоб щось змінювати щодо шестиденної доставки», – запевняє Хаглайтнер. Поштова служба хоче зберегти доставку листів у Німеччині та продовжувати виконувати встановлені законом поштові зобов’язання.

„Однак для цього нам потрібне нове регулювання тарифів, яке забезпечить нам прибуток, з якого ми зможемо інвестувати майже мільярд євро щороку в доставку листів”, – зажадала почта.

Цього року пошта очікує зниження обсягів листів на шість відсотків.

Джерело: Tagesschau

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze