Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Винятково та вперше по всій Німеччині продовжили кінцевий термін подання декларації земельного податку, з кінця жовтня на кінець січня 2023 року. Так ухвалили міністри фінансів більшості федеральних земель Німеччини. Про випадок повідомляє сайт газети Spiegel, яка посилається на інформацію, отриману німецьким агентством преси dpa.

Розрахунок по-новому

З 2025 року в Німеччині діятиме новий метод розрахунку земельного податку, тобто т.зв. Grundsteuer. Для цього необхідно переоцінити майже 36 мільйонів земельних ділянок у Німеччині. І робиться це на основі інформації, яку надають власники.

Як правило, податкові декларації необхідно подавати до податкової служби (нім. Finanzamt) в електронному вигляді через форму на порталі „Elster”. Для цього також можуть використовуватися комерційні податкові програми, що мають загальний інтерфейс з „Elster”.

Станом на 1 червня німецький Finanzamts приймає дані, які дозволяють переоцінити ділянки. Варто зазначити, що окрім мільйонів власників будинків і квартир, декларації зобов’язані подавати навіть власники земельних ділянок. Тепер у них для цього більше часу.

 

Джерело: Spiegel

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze