Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

За останні півроку ціни на газ у Німеччині зросли в середньому на 10%. Такі данні представлені в аналізі порталу Verivox. Від початку 2019 року близько 300 постачальників газу збільшили ціни. І далі, жителі країни повинні готуватися до подальшого зростання. Близько 45 постачальників оголосили про підвищення цін у березні та квітні в середньому на 9%. Сім’я з трьох осіб, споживання газу якої становить 20 тисяч. кВт-год буде платити в середньому на 120 євро більше. У постачальників, де зафіксовано найбільше зростання, ціни зростуть аж до 250 євро. Збільшення стосується близько 5 млн. домогосподарств. Тільки два постачальники знизять ціни – Harz Energie AG і Gasversorgung Angermünde.

Варто також уважно перевіряти новий, вищий рахунок, який отримаєте від постачальника газу. Іноді виникають помилки в розрахунках. Також варто перевірити, чи добре списані показники з лічильника. Звичайно, такі ситуації стосуються тільки тоді, коли рахунки прийшли набагато більше, від очікуваних. Навіть при правильному розрахунку плати за газ, ви повинні очікувати, що постачальник в найближчим часі оголосить підвищення цін.Крива ціни на газ в даний час зростає дуже швидко, оскільки все більше постачальників відчувають себе зобов’язаними навантажувати споживачів збільшенням закупівельної ціни сировини. Валеріан Фогель з Verivox вважає, що ця тенденція залишиться незмінною в найближчі місяці. Тому треба розраховувати на зростання цін на газ.

Цікаво те, що, незважаючи на збільшення цін на газ, за остатні місяці – витрати ці, залишилися відносно на помірному для мешканців Німеччини рівні. Особливо в порівнянню з цінами на електроенергію, які в березні досягнуть рекордного рівня. 

Експерти Verivox прагнуть навпаки знизити тарифи. «Той, хто сьогодні змінить постачальника послуг, повинен забезпечити для себе відповідну квоту на більш тривалий термін – яка может бути забезпечена навіть до наступної зими», – каже Вогель. Особливо це стосується клієнтів, які ще ніколи не змінювали свого постачальника послуг. За даними Федерального агентства мережі, майже кожна третя особа користується з послуг постачальника газу (Grundversorgung), де ціни, як правило, є найбільшими ринку.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze