Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

За офіційними даними Федерального статистичного управління, ситуація в галузі покращилася. Можна навіть віднести враження, що важке фінансове становище вже повністю позаду. 

Порівняно з травнем готельна галузь зафіксувала навіть на 61,7% вищий товарообіг. Однак готельний бізнес не такий, як був до пандемії. Дивлячись на обіг у сфері готельного бізнесу, він все ще на 40,7% нижче, ніж до пандемії коронавірусу. У першій половині 2021 року галузь все ще відставала, а товарообіг за цей період був на 38% нижчим, ніж у попередньому році. 

Чому у 2020 році товарообіг був вищим? Відповідь проста: у період до спалаху пандемії готелі були відкриті ще протягом трьох місяців.

 

Повернення до нормального життя

Тим не менш, це сприятливий час для готельного господарства. Завдяки послабленню обмежень вони можуть розраховувати на значно більший дохід. На підставі даних за травень та червень, можна зробити висновок, що ситуація значно покращилася (+ 114%). Однак, слід зазначити, що ситуація не така, як була до пандемії.

Дивлячись на ситуацію в галузі громадського харчування, товарообіг збільшився на 44,7% порівняно з попереднім місяцем, але це не означає, що він такий самий, як і до пандемії, адже якщо порівняти його з періодом до коронавірусу, то ми бачимо різницю в 35,9%. 

Крім того, помітно відчувається відсутність бажаючих працювати в цій галузі, що викликано пандемією та пов’язаною з нею невизначеністю. За словами Інгрід Хартгес, голови Німецького об’єднання підприємств готельного бізнесу і громадського харчування Dehog, близько 15% працівників вирішили обрати інший шлях кар’єри.

Порівнюючи травень 2019 та 2021 років, саме в готельному секторі відбулося скорочення 162 тис.робочих місць. На роботу потрібні офіціанти і кухарі.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze