Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Громадянин Німеччини заробляє в середньому на 13% більше за годину, ніж іноземець. Це результат нещодавнього дослідження німецького інституту RWI-Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung. Цікаво, що різниця в зарплатах німецьких та іноземних працівників за останні 30 років подвоїлася.

Чому така різниця в оплаті праці?

Причин, може бути багато, наприклад, мовний бар’єр, відмінності в кваліфікації або дискримінація. На думку дослідника RWI Едуарда Строма, різниця також пов’язана із займаними посадами. Як правило, усе більше іноземців виконують роботи, які не вимагають високої кваліфікації, наприклад, робота в логістиці або на будівництві. Вони часто гірше оплачуються і приймають форму тимчасової роботи. 

Крім того, багато професій вимагають відмінних комунікаційних навичок. І говорити рідною мовою набагато легше, ніж добре опанованою, але іноземною мовою. Тому носії мови є привілейованими.

Мігранти часто починають свою професійну кар’єру в Німеччині в зовсім інших галузях, ніж громадяни Німеччини. Їм бракує знань про ринок праці. Лише з часом вони переходять у галузі, які можуть забезпечити їм кращу зарплату.

Однак виявляється, що чим довше хтось живе в Німеччині, тим швидше зменшується розрив в оплаті праці.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze