Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Нові умови видачі посвідчення особи з відбитком пальця

З серпня для отримання нового посвідчення особи необхідно буде обов’язково надати відбитки пальців. Досі це відбувалося на добровільній основі. Відбитки будуть записані на вбудованому в документ чипу і не будуть видні на пластику. Постанова набирає чинності з 2 серпня 2021 р. і має забезпечити кращий захист посвідчення особи від підробок. На документі також буде європейський прапор, а друковані літери у верхній частині пластику будуть не чорними, а синіми.

Посвідчення особи в Німеччині дійсне протягом 10 років з моменту його видачі.

Часткова заборона на використання гліфосату

З серпня приватні особи не зможуть використовувати гербіцид гліфосату на присадибних ділянках, у власному саду. Ця зміна набуде чинності протягом наступних тижнів. Використання гліфосату також буде заборонено на спортивних та дитячих майданчиках, у парках, а також перед збиранням врожаю на територіях водних заповідників, вздовж берегів річок і озер. 

На полях гліфосат залишається дозволеним лише у виняткових ситуаціях. Європарламент проголосував за заборону гліфосату з 2022 року, а обприскуванні ним рослини можуть з’явитися на європейських ринках до 31 грудня 2023 року.

Виплата Kinderfreizeitbonus    

Вже в серпні сім’ї з низьким рівнем доходу отримають додаткову допомогу -Kinderfreizeitbonus в розмірі 100 євро на дитину. Гроші можна використати на дозвілля, спорт чи відпочинок. Допомога буде надаватися неповнолітнім дітям і підліткам з сімей, які отримують, наприклад, Hartz IV або Wohngeld.

Зміни в авторському праві

З 1 серпня 2021 року на онлайн-платформах діятимуть нові правила для творів, захищених авторським правом. Згідно з новим законом, адміністратор веб -сайту може понести відповідальність, якщо користувачі незаконно завантажують твори, такі, як зображення, тексти чи відео.

Завантаження лише невеликих фрагментів залишається дозволеним.

Більше часу для подання податкової декларації

Інша зміна стосується Steuererklärung, тобто податкової декларації. Термін подання податкової декларації за 2020 рік продовжено на 3 місяці. Для осіб, які не користуються допомогою фінансового консультанта, документ необхідно подати до 31 жовтня 2021 р. У свою чергу, особи, які користуються допомогою податкового консультанта, мають час до 31 травня 2022 року. Причиною продовження терміну є пандемія коронавірусу.

Повернення до шкіл

У серпні до шкіл повернеться частина німецьких учнів. Першими за шкільні парти  сядуть діти та підлітки з Мекленбурга-Передньої Померанії і Шлезвіг-Гольштейна.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze