Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

У зв’язку з активним поширенням коронавірусу у Німеччині з 9 травня введено обов’язковий двотижневий карантин для усіх людей, що перетинають кордон країни. Стосується він як іноземців, так і громадян Німеччини. Відповідно до чинного законодавства після перетину кордону слід було негайно розпочати домашній карантин (14 днів). Виняток становили тільки сезонні працівники, прикордонники, поліцейські, а також особи, які працюють у сфері охорони здоров’я.

Перевірка на німецькому кордоні
Згідно повідомлень від федерального міністра внутрішніх справ Німеччини, прикордонний контроль продовжуватиметься з такими країнами, як Австрія, Франція і Швейцарія. Перевірки на кордоні з Люксембургом були завершені в ніч з 15 на 16 травня. Будь-які пограничні послаблення будуть вводитись тільки тоді, коли кількість заражених в сусідніх країнах буде зменшуватись.

Увага: на німецько-польському кордоні перевірки проводяться польською прикордонною службою. Уряд нещодавно повідомив про їх продовження до 12 червня.

+++ Актуально від 21.05.2020 +++

Карантин у Німеччині

На додаток до змін в області прикордонного контролю, уряд рекомендував також пом’якшити правила, що стосуються обов’язкового карантину в Німеччині. Варто відзначити, що рішення в цьому питанні належать окремим федеральним країнам. Іншими словами-кожна земля Німеччини вирішує, які правила діють на її території. Однак влада Німеччини рекомендує залишити обов’язковий 14-денний карантин для людей з країн не членів ЄС.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze