Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Із 23 серпня в Німеччині запроваджують обов’язкове тестування для невакцинованих від коронавірусу людей. Таким чином держава прагне залучити якомога більше жителів до вакцинації від коронавірусу. Зокрема, невакциновані особи від 23 серпня мають надавати негативний результат тесту для відвідування лікарень, будинків для людей похилого віку, кафе, ресторанів та барів, кінотеатрів, заходів та урочистостей. 

Незважаючи на це, є також місця, у яких не потрібно мати негативний тест, це стосується  автозаправок, аптек, магазинів роздрібної торгівлі. Однак, якщо рівень захворюваності буде більш ніж 35 нових випадків на 100 000 жителів, влада федеральних земель може запровадити обов’язкове тестування на коронавірус. 

Слід також зазначити, що з 23 серпня швидкий тест на антиген дійсний лише протягом 24 годин з моменту його видачі. Крім того, вакциновані особи повинні мати при собі так званий Impfpass. Хорошою альтернативою є додаток CovPass, завдяки якому не потрібно носити з собою паперову версію документів.

Платні тести

З 11 жовтня швидкі тести на коронавірус для жителів країни більш не будуть безкоштовними. Однак, якщо в людини є симптоми коронавірусу, вона повинна звернутися до лікаря та пройти тест, який буде покритий медичною страховкою.

Вартість самого тесту, коливається від 10 до 15 євро. Однак аптеки прогнозують, що ціна може піднятися до 20 євро. Експерти передбачають, що центри тестування припинять свою роботу, а це означає, що аптеки матимуть більше роботи, що вплине на ціну тестів. Крім того, постачальники можуть самі вирішувати, скільки коштуватимуть тести. Однак у міру зростання кількості вакцинованих людей попит на тести буде знижуватися, що також призведе до зростання цін.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze