Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Справді, в більшості професій можливість заробити більше ніж на посаді страхового агента замала.  Асе тому що, у такій професії на розмір винагороди впливають різні фактори, такі як місце проживання або тип установи. Заробітна плата Федерального бюро праці показує, що середня заробітна плата штатних працівників у приватних страховиках становить 4445 євро на місяць. Половина людей заробляє менше, а половина заробляє більше. Зокрема, існують значні відмінності в географічному плані. У Саксонії на цій роботі можна заробити в середньому 3833 євро, а в Баварії – 4508 євро на місяць. Середня заробітна плата працівників соціального страхування (Sozialversicherung) складає 3899 євро на місяць.

Цікаво, але дані Федерального статистичного офісу показують, що доходи страхових агентів вищі. З них випливає, що працівники страхової компанії заробляють близько 4800 євро на місяць, а працівники соціального страхування – близько 4160 євро. Ці результати є значно вищими, ніж у середньому по всій економіці, яка склала 3880 євро.

Багато відділень також пов’язані колективною організацією роботи. Проте ставки в ньому не однакові для всіх. Згідно з даними Об’єднаної профспілки сектору послуг Ver.di, в офісах медичного страхування діють різні колективні договори. Респонденти, відповідальні за інтереси своїх клієнтів, можуть заробити на касі хвороби після закінчення навчання на 2930 євро на місяць. Під час кар’єрного росту їх заробітна плата може зрости до 4175 євро. Проте існують лікарняні фонди, чиї колективні заходи які забезпечують заробітну плату в межах від 3250 до 4280 євро.

У приватних страхових фірмах  все залежить від колективного договору. Інші компанії пропонують подібні ставки. Дані Ver.di показують, що страхові агенти після отримання освіти заробляють найчастіше за 4-ою тарифною групою колективного трудового договору для приватних страхових компаній, що налічує близько 2900 євро на місяць. Під час кар’єрного росту заробіток може зрости до 5000 осіб. Євро. Більше заробити можна у таких містах, як Гамбург, Кельн або Мюнхен.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze