Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Вже в липні 2021 року Tesla планує запустити свій новий завод, розташований під Берліном. Підприємство спочатку прийме у штат приблизно 7 тисяч працівників. Навесні 2022 року число працівників зросте до 12 тисяч, які вироблятимуть до 500 тисяч примірників модель Y. На наступних етапах розширення заводу в компанії знайдуть роботу до 40 тисяч чоловік.

Tesla шукає працівників

Працівники затребувані практично у всіх відділах: від менеджерів, інженерів-технологів до мехатроніків транспортних засобів. Роботу на заводі знайдуть також програмісти та водії. Тільки на сайті Linkedin ви можете знайти понад 300 пропозицій роботи під гаслом „gigafactory”. Ще кілька сотень пропозицій чекають на сайті Tesla.

За даними Федерального агентства з працевлаштування у Франкфурті-над-Одером, Tesla буде платити своїм працівникам мінімальну ставку 2700 євро брутто на місяць. Ці люди повинні будуть працювати позмінно та спілкуватися на роботі німецькою мовою. У свою чергу, особи на керівних посадах, повинні також вільно володіти англійською мовою. Інженери повинні будуть володіти двома мовами.

 30 днів відпустки та надбавки до пенсії

Висококваліфікованим спеціалістам Tesla має запропонувати, крім заробітної плати, також привабливий пакет акцій компанії або пільги, 30 відпусток і надбавки до пенсії. Також передбачені квитки на проїзд у громадському транспорті.

На порталах типу Kununu ви можете знайти список середніх річних заробітних плат брутто для окремих робочих посад:

Середня заробітна плата брутто при роботі на повну ставку в Німеччині у 2020 році становила 37 104 євро на рік, або 3 092 євро на місяць. За даними Kununu, Tesla виплачує заробітну плату трохи вище середньої.

Важко знайти професіоналів і фахівців

У даний час є багато бажаючих працювати на керівних посадах, але важко знайти досвідчених фахівців у ​​випадку пропозицій праці для спеціалістів. Незважаючи на пошуки по всій Європі, частина робочих місць залишається вакантною. Для деяких це ознака того, що компанія пропонує занадто погані умови для зміни роботи. Це, в свою чергу, створює хороші можливості для тих, хто зацікавлений у роботі, щоб домовитись про відмінні умови пропозиції праці.

Майже 3500 людей знайшли роботу

За даними Agentur für Arbeit у Франкфурті-на-Одері, близько 3500 безробітних, зареєстрованих в агенції зайнятості, уже знайшли роботу в Tesli. Співбесіду проходять ще понад 2 тис. кандидатів.

Неоплачена понаднормова робота та низькі бонуси

Згідно з відгуками різних людей на порталах вакансій, автомобільна промисловість характеризується низькою зарплатою, низькими бонусами та неоплаченою поднармовою роботою.  Тим не менш, відгуки про Teslu дуже позитивні. Однак зверніть увагу, що Tesla не має наміру вступати до профспілки. Це означає, що працівники компанії не можуть розраховувати на мінімальну заробітну плату, встановлену колективним трудовим договором. Компанія сама вирішує умови працевлаштування.

IG Metall бореться

IG Metall вже запропонував Tesli розпочати переговори, але відповіді не отримав. Однак це не означає, що профспілка здається. Якщо працівники Tesla захочуть співпрацювати з IG Metall, то профспілка буде боротися за це.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze