Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

За даними Німецького клубу автомобілістів (ADAC) середня вартість літра Super E10 коштує 1,756 євро по всій Німеччині, це на 1,1 цента менше, ніж минулого тижня. Це означає, що заправляти машину тепер дешевше, ніж за останні шість місяців. Востаннє паливо Super E10 дешевшало наприкінці березня цього року й коштувало менше, ніж зараз.

Ціни на дизельне паливо все ще мають місце для маневру

Зниження ціни на дизельне паливо є дещо меншим: водії тепер повинні платити в середньому 1,741 євро за літр – знижка становить 0,8 цента. Це означає, що дизельне пальне тепер на 1,5 цента дешевше, ніж Super E10, хоча акцизний збір на дизельне пальне приблизно на 20 центів нижчий, ніж на бензин.

У своїх оцінках ADAC також виявив значну різницю між цінами на пальне на півдні та півночі Німеччини: у Баден-Вюртемберзі літр пального Super (E10) коштує 1,793 євро. Однак у Берліні літр пального Super E10 коштує майже на одинадцять центів менше – у середньому 1,686 євро.

Ціна на нафту марки Brent залишається більш-менш на рівні попереднього тижня. Барель коштує близько 82 доларів США. Тим не менш, ADAC все ще вбачає можливість подальшого зниження цін на паливо – особливо на дизельне.

Відповідно до рекомендацій ADAC, водії, які хочуть заплатити на кілька євро менше за пальне, повинні заїжджати на заправку ввечері. Аналіз клубу показав, що найкращий час для заправки – між 20:00 та 22:00 вечора.

Джерело: Bild

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze