Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

За останніми даними Федерального статистичного управління Німеччини, лише 47% осіб, пов’язаних колективним трудовим договором, можуть розраховувати на відпускний додаток Urlaubsgeld. У середньому вони отримують 1525 євро. Це на 0,6%, або на 9 євро більше, ніж минулого року.

На заході країни жителі отримують трохи більшу відпускну доплату, ніж на сході. У старих федеральних землях виплата становить 1570 євро, а в нових федеральних землях – 1104 євро. Залежно від галузі та колективного трудового договору ставки різні і виносять від 219 євро для тимчасової роботи (Zeitarbeit) до 3486 євро для інтернет-провайдерів.

Urlaubsgeld найменш виплачується в державному секторі. Ті, хто отримує допомогу, можуть розраховувати на невелику ставку. У свою чергу, найбільший відсоток працівників, які отримують відпускний додаток, стосується будівельної галузі та переробної промисловості.

Відпускний додаток Urlaubsgeld є добровільною виплатою

Відпускна доплата Urlaubsgeld у Німеччині є фінансовим бонусом, а отже, добровільною виплатою, яку сплачує роботодавець. Однак право на допомогу у зв’язку з відпусткою передбачено багатьма трудовими договорами та частиною колективних трудових договорів. Якщо компанія три роки поспіль виплачувала компенсацію за відпустку без договірного зобов’язання, її зобов’язує  так званий Anspruch aus betrieblicher Übung, тобто право на додаток до так званого фірмового звичаю (нім. betriebliche Übung).

Розмір допомоги, у свою чергу, залежить від вміння ведення переговорів або запису, що міститься в колективному трудовому договорі.


Варто пам’ятати, що Urlaubsgeld і Urlaubsentgelt – це дві окремі виплати. Urlaubsgeld є додатковою допомогою, а Urlaubsentgelt забезпечує виплату заробітної плати, поки працівник перебуває у відпустці. Обидві виплати є частиною заробітної плати й підлягають повному оподаткуванню.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze