Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Щоб ретельніше розібрати цей момент, було проведено таке дослідження. До порівняння було вибрано десять продуктів з чотирьох магазинів-Aldi, Lidl, Rewe, Edeka. Під увагу взято наступні продукти:

Aldi

За всі десять продуктів власного бренду Aldi Süd клієнти заплатять – 9,46 Євро. З новим зниженням ПДВ – на 28 центів менше. Якщо купувати такі базові продукти щомісяця, то до кінця року можна заощадити 2,28 Євро.

Lidl

За перераховані вище продукти, на сьогоднішній день, клієнти заплатять 9,46 Євро. Однак тут зниження цін менше, ніж у конкурента Aldi. З 1 липня за покупки доведеться заплатити 9,12 Євро. Тобто можна заощадити лише 34 центи.  Якщо ціни залишаться стабільними, клієнти заощадять 2,04 Євро до кінця року.

Звідки виникає різниця в цінах? Lidl надає клієнтам зниження ПДВ в повному обсязі. Тим не менш, Aldi надає додаткову знижку в розмірі одного відсотка від низької податкової ставки. Завдяки цьому їжа на кілька центів дешевше, що при більшій покупці стає помітним.

Edeka

Навіть після зменшення ПДВ споживчий кошик  Edeka обійдеться в 10,41 Євро. Відмінності між окремими продуктами харчування та знижками були мінімальними. Однією дорогою річчю було вино, яке в Едеку коштувало 3,29 а в Альді та Лідлі-1,99 Євро. За рік можна заощадити лише 1,32 Євро.

Rewe

Усі вище перераховані продукти, ще у червні, коштували 10,80 Євро. А сьогодні – загальна вартість знизилася до 10,30 Євро. Згідно з такими підрахунками, до кінця грудня можна було б заощадити 3 Євро.

Джерело: focus

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze