Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Більше ніж половина людей, як додаткове заняття виконує так звану додаткову ставку, тобто Minijob, паралельно своїй основній роботі. В останні роки спостерігається значне зростання людей, що працюють на більш ніж одній роботі. Експерти інституту IAB стверджують, що з моменту введення реформ Petera Hartza це число зросло, навіть в двічі. У 2003 році, 1.2 мільйона людей, знайшли роботу на засадах Minijob , паралельно з основним працевлаштуванням. Наприкінці 2015 року ця цифра зросла до 2,57 млн. На двох роботах, мусять працювати , перш за все, особи, основний заробіток яких, нижчий за середній заробіток по країні.

Цікаво, що ще одна причина працювати на двох роботах є також досить приваблива, політика зайнятості, пов’язана з дотатковою ставкою. Мова тут про внески, яких не потрібно утримувати, оскільки в цьому випадку зобов’язує залізний принцип „брутто дорівнює нетто”. Minijobbery, тобто особи, заробіток яких не перевищує 450 євро, не повинні платити соціальні внески, крім пенсійних внесків, з яких не можна бути звільненим. Цим правом користуються все більше і більше осіб, що викликає стурбованість серед експертів з питань ринку праці. Сьогодні, таке рішення може здаватися привабливим, пізніше, коли ця особа отримає прогнозовану суму своєї пенсії, буде сильно здивована.

Найбільше, в Німеччині, можна доробити в сфері роздрібної торгівлі а також в гастрономії і готельній справі. Чимало пропозицій в сфері охорони здоров’я і соціальної допомоги.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze