Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

 З 1 липня 2014 року матері дітей, народжених до 1992 року, мають право на зарахування до трудового стажу двох років, присвяченого вихованню дітей, а значить отримають вже два пункти виплати пенсії за дитину. У поточному році її висота повинна бути підвищена. У випадку Mütterrente І – матері, які отримують вже звичайну пенсію можуть збільшити свій бюджет.  За дітей, які народилися після 1992 року, в даний час зараховується три роки періоду догляду за дітьми та їх виховання, тобто відбувається облік трьох пунктів виплати пенсії. Пенсійна реформа 2019 (Mütterrente II) передбачає, що матері, діти яких народилися до 1992 року,  отримають додатково пів пункту, тобто 2,5 пенсійні одиниці. На сході країни матері отримають за дитину 15,35 євро на місяць, а на заході пенсія підвищиться до 16,02 євро на місяць.

Матері, які вийшли на пенсію на початку 2019 року, одразу отримають Mütterrente. Зміни стосуються також жінок, які вже давно вийшли на пенсію. Вони отримають Mütterrente II. 1 березня, ретроспективно до 1 січня. Пенсію для матерів, які непрацюють професійно доглядаючи дітей, може також отримувати батько, якщо згідно параграфу 56 Кодексу соціального забезпечення (SGB) в більшій мірі брав участь у вихованні дитини. Якщо батьки разом виховували дітей, то періоди виховання приписуються одному з них. Час виховання дитини, як період виховання,  визначається протягом перших трьох років життя.

Тільки батьки, чиї діти народилися до 1992 року, скористаються реформою Mütterrente. Батьки дітей, які народилися після 1992 року вже отримують три пенсійні одиниці на дитину. Пенсійна реформа спрямована на поступове вирівнювання виплачуваних допомог. Спочатку ця зміна мала стосуватися лише батьків, які мають трьох або більше дітей, народжених до 1992 року.  Повинні були вони отримати одну пенсійну одиницю на дитину. Однак, було вирішено, що всі батьки, діти яких народилися до 1992 року мають право на Mütterrente II. Тепер вони отримують половину пенсійної одиниці на одну дитину, навіть для трьох і більше дітей. Одна пенсійна одиниця відповідає 30,69 євро у східних федеральних землях і 32,03 євро на заході країни. Підвищення допомоги коштуватиме державі 3,8 млрд євро на рік.

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze