Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Збільшення неоподатковуваного мінімуму

Очікується, що рішення уряду призведе до додаткового зниження податків на суму близько 2 мільярдів євро, згідно з попередніми розрахунками Міністерства фінансів (Finanzministerium).

Речник Міністерства фінансів повідомив, що базова неоподатковувана сума (Grundfreibetrag) збільшиться з 10 908 євро до 11 784 євро. Неоподатковуваний мінімум на дітей (нім. Kinderfreibetrag) становитиме 6 612 євро замість 6 024 євро.

Реакція на Bürgergeld

Міністр фінансів Крістіан Лінднер таким чином хоче відреагувати на значне підвищення соціальної допомоги Bürgergeld. „Підвищення до 1 січня 2024 року розміру базових потреб (нім. Regelbedarf) призведе до необхідності коригування відповідних податкових пільг з метою уникнення неконституційного оподаткування”, – пояснює він.

„Те, що є добре для тих, хто отримує соціальні виплати, також має бути відповідним і для тих, хто сплачує податки”, – сказав міністр фінансів. Цей аргумент, вочевидь, переконав політиків.

Новий щорічний податковий закон (нім. Jahressteuergesetz) навесні 2024 року

Збільшення податкових пільг має стати частиною нового Закону про річний податок, який, як очікується, буде прийнято навесні 2024 року. Вищі неоподатковувані суми будуть запроваджені заднім числом до 1 січня 2024 року.

Таким чином, податкові пільги громадяни отримають лише в середині 2024 року.

Джерело: Bild

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze