Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Заборона на використання люмінесцентних ламп

Хоча використання ртуті в електронних пристроях було заборонено ще 15 років тому, як виняток залишили трубчасті люмінесцентні лампи. Станом на 25 серпня 2023 року вищезгадані лампи більше не можуть виготовлятися. Це стосується типів T5 і T8. Те ж саме стосується високовольтних галогенних ламп з цоколем R7s, деякі з яких досі використовуються в застарілих стельових світильниках.

Роздрібні торговці можуть продавати товари зі своїх запасів і після серпня, однак, захисники прав споживачів не радять купувати відкликані моделі. Якщо лампа, що містить токсичну ртуть трісне, речовина може потрапити в повітря і завдати шкоди вашому здоров’ю. Гарною альтернативою є світлодіодні лампи.

Нові будівельні матеріали

Не одразу споживачі помітять різницю в зборі та подальшому використанні вторинних будівельних матеріалів, шлаку і золи.

Ці продукти можна знайти на дорогах, залізничних коліях та акустичних екранах. Мета полягає в тому, щоб менше шкідливих речовин потрапляло в ґрунт та ґрунтові води та повне мінімізування забруднення взагалі.

Кінцевий термін подання податкових декларацій за 2021 рік закінчується

Зазвичай кінцевий термін подання податкової декларації за минулий рік є лютим наступного року, навіть, якщо ви робите це за допомогою податкового консультанта. Але через пандемію коронавірусу терміни в податкових органах були подовжені, що і досі відчувають на собі працівники податкових.

Замість 28 лютого 2023 року (як було встановлено раніше) ви можете не поспішати до 31 серпня 2023 року, за умови, якщо ваша декларація складена податковим консультантом або Асоціацією податкової допомоги (Lohnsteuerhilfeverein).

Телепередачі повертаються в ефір

Після літніх канікул повертаються політичні розмови „Hart aber fair” (прем’єра 14 серпня), „Markus Lanz” (22 серпня) і” Maybritt Illner ” (31 Серпня). ” Tatort ” також має вийти в ефір наприкінці серпня.

Нові екзаменаційні питання для отримання ліцензії на човен

Кожен, хто бажає самостійно керувати водним транспортом, з 1 серпня вже зітнувся з новими питаннями при отриманні ліцензії. Причиною є змінені правила, такі як довжина та потужність двигуна суден, що плавають на Рейні. Затоплення яхти в Північному морі також сприяло необхідності зміни екзаменаційних питань.

Джерело: t-online

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze