Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Заробітна плата в Німеччині не встигає за інфляцією. Вже другий рік поспіль працівникам довелося змиритися з тим, що їх заробітна плата зростає не так швидко, як повинна. Як виявляється, підвищення заробітної плати вже не компенсує зростання цін на споживчі товари та послуги. Тоді, як у 2020 році криза, спричинена коронавірусом, призвела до скорочення робочого часу, втрати робочих місць і зниження заробітної плати брутто, інфляція, пов’язана з цінами енергії, вдарила минулого року.

Минулого року місячний заробіток брутто зріс менше, ніж на 3,1%, але був поглинутий цінами на продукти, які зросли більш, ніж на 3,1%.

З 2010 року заробітна плата в Німеччині мала тенденцію до зростання. Крім невеликого зниження в 2013 році (-0,1%). Коли в 2020 році сталася пандемічна криза, валова заробітна плата знизилася на 0,7% через скорочення робочого часу.

За останній рік багато працівників повернулися з роботи в скороченому вимірі годин, знову працюють довше й отримують більшу заробітну плату. Це призвело до підвищення заробітної плати. Однак, це ефект наздоганяючого, особливо у великих галузях, таких як авіаційна промисловість та гастрономія.

Якщо інфляція виявиться ще вищою, ніж у 2021 році, існує ризик появи додаткових втрат, на що в даний час багато вказує.

Це може послабити використання продукту в процесі задоволення потреб, що є важливою опорою економіки. Підприємства також побоюються наслідків високих цін на енергоносії, які реагують на підвищення цін.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze