Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Збільшення безподаткової суми

Рішення уряду, за попередніми підрахунками Мінфіну (Finanzministerium), призведе до додаткового скорочення податків приблизно на 2 млрд Євро.

Прес-секретар Міністерства фінансів повідомив, що базова сума безподаткових нарахувань (нім. Grundfreibetrag), як очікується, зросте з 10.908 Євро до 11.784 Євро. Сума, що не оподатковується за дітей (нім. Kinderfreibetrag), повинна скласти 6 612 Євро замість 6 024 Євро.

Фінансова допомога Bürgergeld

Міністр фінансів Крістіан Лінднер хоче таким чином відреагувати на значне підвищення соціального забезпечення Бюргергельд. „Результатом підвищення суми основного попиту (нім. Regelbedarf) до 1 січня 2024 року є необхідність зіставлення відповідних неоподатковуваних сум, щоб уникнути неконституційного оподаткування”, – пояснює він.

„Те, що добре для тих, хто отримує соціальні виплати, також має бути придатним для тих, хто платить податки”, – сказав міністр фінансів. Цей аргумент, очевидно і переконав політиків.

Новий річний податковий закон Jahressteuergesetz вже навесні 2024 року

Очікується, що підвищення неоподатковуваних сум стане частиною нового річного податкового закону, який має набути чинності навесні 2024 року. Більш високі суми, що не оподатковуються, будуть введені заднім числом до 1 січня 2024 року. Таким чином, податкова пільга досягне громадян тільки в середині 2024 року.

Джерело: Bild

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze