Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

В той час, поки Федеральне міністерство транспорту, будівництва та містобудування Німеччини розглядає можливість введення обмеження швидкості до 30 км/год уряд кожного міста Німеччини вже вирішує це зробити. Такі зміни можуть принести багато користі. Влада Дортмунда сподівається скоротити потік руху на автомобілях до 20%, щоб таким чином обійти заборони руху. У Морс, одному з німецьких містечок, вже діє обмеження на пересування у 30 км/год від 22:00 до 6:00 години ранку. Все більше міст схиляється до таких обмежень, хоча б на визначених ділянках та у визначений час доби.

Таке обмеження має і другу сторону медалі, критику зі сторони протестуючих. Наприклад ADAC (Всезагальний німецький автомобільний клуб) попереджає про більш тривалий час їзди, збільшений рух на дорогах і незначне зменшення шуму навіть при такому зменшенні швидкості. В свою чергу, Міністерство охорони навколишнього  середовища, охорони природи та безпеки наголошують, що вже навіть зараз, при такому нетривалому періоді – помітне поліпшення, а час у дорозі збільшується лише на дві хвилини. А вимірювання шуму показало зменшення на 2-3 децибели.

У Берліні, деякий час тому було також введено обмеження швидкості, в результаті чого, кількість аварій зменшилася приблизно на 10%, а виділення  діоксиду азоту у повітря зменшилось на цілих 29%.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze