Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

В дискусіях про підвищення цін на послуги радіо та телебачення все більше людей звертають увагу саме на, так звану, страхову премію. Комісія RTV (niem. Rundfunkkomission) постановила, що від 1 січня 2023 року, вартість за використання з послуг аудіо- та відео- техніки визначатиметься на основі індексації. На сьогодні ще не відомо, яка буде початкова ціна після такого підвищення та що саме буде враховуватися до підвищення цін. Німецький політик Маркус Седер запропонував вирівнювання цін до рівня інфляції. Політик прагне автоматично збільшувати вартість за використання з цих послуг на рівні інших підвищень. Початкове підвищення буде становити трохи менше 18 євро.

Такі нововведення мають стати на заміну існуючій системі. До цих пір громадські діячі кожні чотири роки повинні були інформувати Комісію з Фінансової Детермінації (KFE) про те, скільки вони потребують грошей. Пізніше KEF запропонував єдиний тариф за послуги, який зараз становить 17,50 євро на місяць. Остатнім кроком було затвердження цієї пропозиції усіма 16 містами Німеччини. До сьогоднішнього дня та умова і досі в силі. Наступне збільшення цін на послуги аудіо- та радіо- послуг заплановано на 1 січня 2021 року.

Якщо таку ідею індексації буде затверджено, то підвищення цін буде здійснено автоматично. В такому випадку, підтвердження Landtags більше не вимагатиметься, і ціни щорічно будуть зростати. . За даними Світового банку, дефлятор ВВП у Німеччині в 2016 році становив 1,3%. Якщо ціни на радіо та телебачення зростатимуть кожного року, то таке підвищення за 5 років буде становити приблизно 1 євро.

Голова АРД Ульріх Вільгельм ще у грудні заявив, що підвищення цін з урахуванням інфляції буде гарним вирішенням фінансового питання в крані. Однак таке рішення не зможе покрити фактичного збільшення витрат, а для станцій ARD і ZDF це означатиме ще менші фінансові можливості. Збільшення, яке наприклад, включає в себе витрати з каналів музики, кіно чи спорту, з 2009-2017срік становило приблизно 17%, тоді як споживчі ціни зросли на 10,6% за цей період. В остатні місяці деякі федеральні міста відмовились від підвищення цін на радіо та телебачення. Просте Вільгельм вважає, що така відмова не буде підтримана. Якщо в найближчі роки не буде ухвалено підвищення цін на радіо- та теле- послуги, то програм на телебаченні буде набагато менше. 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze