Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Німеччина, як і вся Європа, бореться з третьою хвилею пандемії коронавірусу. На думку уряду, зміна закону має допомогти в цій нерівній боротьбі. Досі, уряд формулював рекомендації, а федеральні землі їх виконували. Однак часто схвалені рішення відрізнялися між окремими федеральними землями, а місцеві жителі використовували це, наприклад, щоб робити покупки в сусідніх федеральних землях або для поїздки на море. Регіональні відмінності також відчувають люди, які в’їжджають до Німеччини, оскільки правила, що стосуються карантину та обов’язкових тестів, також відрізняються.

У зв’язку зі зростанням захворюваності Ангела Меркель розглядає зміну закону та уніфікацію обмежень, як можливість зменшення кількості нових заражень, які в Німеччині зростають. Останні дані показують в середньому 154 випадків зараження на 100 000 жителів. Уряд Німеччини хоче щоб цей показник був нижчим сотні. Для порівняння – число заражень у Польщі, за даними Інституту Роберта Коха, становить в середньому 377  на 100 тисяч жителів.

Що планує Ангела Меркель?

Законопроект, який обмежить повноваження федеральних земель, включає наступні положення:

Чи будуть проводиться тестування на робочих місцях?

Окрім вищезазначених пунктів, у поправці до Закону про захист від інфекцій знаходяться положення про тестування працівників компаній, які раз на тиждень повинні запевнити проведення тесту своїм працівникам.

Ще більше днів по догляду за дитиною?

Уряд також має намір збільшити кількість днів, які будуть використовуватися для догляду за дитиною (так званий Kinderkrankentage) до 30. Скористатись такою можливістю можуть обоє батьків, якщо будуть зачинені групи продовженого дня,  дитячі садки чи школи.

 

 

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze