Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Плани міністра охорони здоров’я Німеччини Карла Лаутербаха починають реалізовуватися. Передбачається, що дорослі жителі країни зможуть легально використовувати канабіс, не лише з медичною, а й рекреаційною метою. Згідно з планом уряду, легально можна буде придбати та зберігати до 20- 30 грамів марихуани для особистого використання, вона також продаватиметься в ліцензованих магазинах та аптеках. Буде також дозволено вирощувати до трьох рослин канабісу на кожну дорослу людину. Виробництво, постачання та реалізація здійснюватимуться за ліцензією та під контролем держави.

Цікаво, що для дорослих старше 21 року вміст ТГК не підлягає обмеженню, тоді, як для молодих людей такі обмеження вже діють. Однак на даний момент уряд вивчає це питання.

Європейське право- чи будуть заперечення 

Легалізація марихуани була однією з передвиборчих обіцянок і є частиною коаліційної угоди, яку представив Лаутербах. Чи відбудеться легалізація – питання залишається відкритим. Намір німецького уряду легалізувати марихуану ще мають схвалити Європейська комісія та парламент Німеччини. З цієї причини конкретний законопроект буде представлений урядом Німеччини лише тоді, коли Європейський Союз не матиме жодних юридичних заперечень. Отже, Європейська комісія зараз має перевірити самі припущення.

Якщо плани німецького уряду не будуть узгоджені з європейським законодавством, правляча коаліція, швидше за все, відмовиться від легалізації. Таким чином, кабінет канцлера Шольца хоче уникнути такого перетягування канату, як це сталося у випадку з платою за проїзд німецькими автострадами, коли Європейський суд юстиції визнав плани Німеччини ввести плату для іноземних автомобілістів за проїзд по німецьким дорогах, такими, що суперечать нормам ЄС.

 

 

 

.

 

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze