Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

На початку грудня уряд Німеччини вирішив, що доступ до магазинів роздрібної торгівлі, мають лише вакциновані особи та ті, хто одужав.  Єдиним винятком були продуктові магазини, аптеки, магазини біо-продуктів, автозаправки, поштові відділення та інші підприємства, які надають послуги базових потреб. У деяких федеральних землях також до цього списку потрапили будівельні супермаркети.

У середині грудня адміністративний суд Нижньої Саксонії скасував правило 2G (вакцинований, вилікуваний) у роздрібній торгівлі, яке федеральний уряд та уряди земель узгодили на початку грудня в масштабах усієї країни. Суд ухвалив, що обмеження 2G не запобігають поширенню коронавірусу й не сумісні із загальним принципом рівності. Це означає, що в цій федеральній країні місцеві жителі та туристи можуть робити покупки переважно без обмежень. Це, в свою чергу, приваблює жителів інших федеральних земель і призводить до шопінг-туризму.

Аналогічна ситуація, може скластися й у Баварії. Суд Баварії постановив, що правило 2G в роздрібній торгівлі в його нинішньому вигляді недостатньо конкретизоване й не може застосовуватися. Після оголошення цього рішення Media Markt і Saturn зняли обмеження у своїх магазинах.

У Саарі суд також скасував правило 2G у магазинах роздрібної торгівлі.

Де продовжує застосовуватися правило 2G в роздрібній торгівлі?

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze