Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

В даний час німецька столиця має найменше число святкових днів, лище 9. Разом з Бременом вона займає останнє місце серед всіх федеральних земель за кількістю святкових днів. Лідирує тут Баварія, де їх є 13. Це, однак зміниться і багато що вказує на те, що відбудеться це вже в наступному році.

«У Берліна повинен бути ще один святковий вихідний. 8 березня, Міжнародний жіночий день, повинен стати вихідним з 2019 року. Це те, про що домовилися правлячі партії Берліна», – йдеться в повідомленні. Слідом за Лівими і соціал-демократами в користь Міжнародного жіночого дня висловилися і Зелені. Якщо рішення, за яке  проголосували більшість депутатів, буде остаточно затверджено у парламенті, Берлін стане першою в Німеччині адміністративною одиницею, що зробила Міжнародний жіночий день додатковим святом. Якщо так не станеться, працівники отримають додатковий вихідний день тільки в 2021 році, тому що в 2020 році 8 березня випадає на неділю.

Дивлячись на рішучість столичних політиків, багато що вказує на те, що пропозицію буде прийнято своєчасно. Перше читання законопроекту може відбутися вже 13 грудня, а постанову затвердять при нагоді під час другого читання, тобто, швидше за все 24 січня. Поки що працівникам залишається тільки чекати і спостерігати за розвитком подій.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze