Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

У деяких федеральних землях Німеччини літні канікули поволі добігають кінця. А вже за кілька тижнів усі учні повернуться до шкіл. Однак як виглядатиме нова реальність у школах? Це залежить від федеральної землі. Проте, на які нововведення слід очікувати, вирішує влада кожного міста окремо.

Баден-Вюртемберг:

Навчання в школах почнеться 14 вересня і функціонуватиме у звичайному режимі. Тим не менш, школярі будуть поділені на менші за кількістю учнів класи. Влада також має забезпечити, безкоштовними на ковід-19, тестами вчителів навчальних закладів.

Баварія:

Школа розпочнеться 8 вересня. Заняття будуть проводитися в стаціонарному режимі, але прем’єр-міністр Баварії Седер сумнівається, що школярам вдасться повернутися в навчальні заклади. Будуть введені спеціальні класи для учнів, у яких будуть проблеми з онлайн-навчанням.

Берлін:

Школа розпочнеться 10 серпня у звичайному режимі. Ті, хто працює в школах, дитячих садках і медичних установах, можуть безкоштовно пройти тест на коронавірус. Учні знову зможуть відправитися у групові шкільні поїздки закордон. Цікаво, що уроки проходитимуть на відкритому повітрі.

Бремен:

Школярі повернуться до шкіл вже 27 серпня. Обов’язок носити маски визначається окремими школами. Студенти будуть розділені на групи, звичайно з дотриманням дистанції.

Гамбург:

Шкільне навчання розпочалося вже 6 серпня у звичайному режимі. Вчителі забезпечені безкоштовними тестами на коронавірус.

Гессен:

Школа розпочнеться 17 серпня і функціонуватиме у звичайному режимі. Вчителі та вихователі зможуть пройти тест на коронавірус в останній тиждень канікул, якщо це буду необхідно.

Мекленбург-Передня Померанія:

Навчання у школах розпочалося ще 3 серпня  і функціонує у звичайному режимі.  Вчителі та вихователі  дитячих установ також можуть безкоштовно пройти тест на коронавірус.

Нижня Саксонія:

Школа розпочнеться 27 серпня і функціонуватиме у звичайному режимі.

Школярі будуть поділені на менші класи. Обов’язковим моментом буде носіння захисних масок. Вчителі не повинні надавати медичну довідку, якщо вони хочуть працювати з дому.

Північний Рейн-Вестфалія:

Шкільне навчання розпочнеться вже за декілька днів, а саме 12 серпня. Все функціонуватиме у звичайному режимі.

Рейнланд-Пфальц:

Школа розпочнеться 17 серпня і функціонуватиме у звичайному режимі. У коридорах, на сходах, в залах та у їдальнях – школярі повинні носити захисні маски. Шкільні екскурсії поки припинені. Буде проведена ретельна документація про відвідуваність.

Саар:

Шкільне навчання розпочнеться в останній день літа, а саме 31 серпня у понеділок.  Не буде обов’язку закривати обличчя і ніс. Школярі  будуть поділені на менші групки.  Вчителі зможуть пройти тест на коронавірус до початку навчального року. Пізніше тести будуть доступні тільки в разі необхідності (наприклад, після контакту з інфікованою людиною).

Саксонія:

Як і у Саарі навчання розпочнеться з останнього дня літа. Усе функціонуватиме у звичайному режимі. Будь-яка особа перетинаючи поріг школи, обов’язково повинна буде продезінфікувати руки. Заборона на вхід поширюється на людей, які хворі або мають симптомами зараження.

Саксонія-Анхальт:

Школа розпочнеться 27 серпня і функціонуватиме у звичайному режимі. Занятті у хорі та з оркестром у приміщенні заборонені.  Точна інформація буде надана протягом наступних кількох тижнів.

Шлезвіг-Гольштейн:

Вже від 10 серпня школярі вийдуть на навчання у звичайному режимі. Якщо рівень захворюваності у країні не буде спадати, можливе навчання онлайн.

Тюрінгія:

Шкільне навчання розпочнеться в останній день літа, а саме 31 серпня у понеділок.  Вчителі зможуть безкоштовно пройти тест на коронавірус.  Якщо важко дотриматися мінімального інтервалу, то обов’язковим буде носіння захисної маски. Шкільні екскурсії дозволені.

 

Джерело: bild

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze