Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

22 лютого 10 федеральних земель відкрили дитячі установи (Kita) і початкові школи. Учні відвідуватимуть стаціонарні заняття в змінному або звичайному режимі. Дитячі садки ( Kita) знову приймуть всіх або більшість дітей. 

Уряди федеральних земель самостійно ухвалюватимуть рішення щодо відновлення навчання у школах та роботи дитячих садків. Оскільки відкриття шкіл і дитячих садків пов’язане з числом захворювання на коронавірус у регіоні, відкрито не всі з них.

Саксонія відкрила дитячі садки і школи чотири тижні тому, а в Нижній Саксонії навчання в стаціонарному режимі проводиться вже з січня. Влада Німеччини також говорить про можливість більш швидкої вакцинації вчителів і вихователів дошкільних установ. Уряди німецьких федеральних земель мають також розмовляти про можливість якомога швидшого процесу вакцинування вчителів та вихователів дитячих садків.

Баден-Вюртемберг

Учні початкової школи навчатимуться стаціонарно за змінною системою. В школі повинні бути присутні два класи, інші два класи навчаються вдома. Класи, які навчаються в школі, будуть розділені на меньші групи. Заняття будуть переважно проводитись з таких навчальних предметів, як німецька мова, математика та Sachunterricht, загального предмету, який навчає: природознавства, історії, біології, правила дорожнього руху і статевого виховання. А у четвертому класі вчителі зосередяться на підготовці учнів до вступу до середньої школи. Уроки фізкультури не проводитимуться. Стаціонарні заняття триватимуть близько 10 годин на тиждень.

На даний час, не має обов’язку відвідування учнями стаціонарних занятть (нім.Präsenzpflicht). Саме батьки вирішують, чи їх діти будуть продовжувати навчатися дистанційно, чи повернуться до школи.

Баварія

Більшість шкіл та дитячих садочків будуть знову відкриті в Баварії. Закритими залишаться навчальні заклади в місцевостях, де кількість нових випадків захворювань за останні 7 тижнів перевищить 100 на 100 тисяч мешканців. Окрім учнів початкових класів до стаціонарного навчання можуть повернутися учні спеціальних шкіл та діти з обмеженими можливостями.

Заняття будуть проходити в змінній формі, якщо навчальні заклади забеспечать дотримання мінімальної дистанції – 1,5 м. В стаціонарній формі занять можуть також брати участь випускні класи гімназій, професійних шкіл, Realschule і Mittelschule.

Близько 40% учнів мають повернутися до шкіл. Однак невідомо, коли закінчиться дистанційне навчання для інших дітей і молоді. У дитячих садках діти будуть перебувати в постійних групах.

Берлін

Після двох місяців дистанційного навчання в Берліні поступово відкриваються школи. Першими за шкільні парти сьогодні повертаються діти 1-3 класів. До школи вони будуть приходити позмінно, розділені на менші групи.

У федеральній землі може застосовуватися кілька моделей науки. Учні можуть ходити до школи щодня, принаймні на 3 години або лише у визначені дні.

Шкільний персонал двічі на тиждень буде проходити тести на коронавірус.

Бранденбург

З 1 березня в школах федеральної землі знову можна відвідувати стаціонарні заняття з дотриманням усіх санітарних правил. В даний час школи залишаються відкритими, але присутність учнів не є обов’язковою. (Präsenzpflicht)  

Гессен

Від сьогодні учні 1-6 класів повертаються до стаціонарних занять у змінній формі навчання. Навчальний процес для учнів всіх класів, починаючи від 7-го, відбувається ще дистанційно, крім учнів випускних класів. Від 22 лютого, в дещо обмеженій формі функціонують дитячі садочки.

Мекленбург-Передня Померанія

Початкові школи та дитячі садки з 22 лютого працюють у звичайному режимі. Однак це стосується лише тих населених пунктів, де кількість нових випадків реєстрації захворювань протягом останніх 7 днів, не перевищує 50 нових заражень на 100 тисяч мешканців.

Нижня Саксонія

У федеральній землі очікуються подальші кроки щодо відкриття освітнього сектору. Обов’язок відвідувати стаціонарні заняття був відмінений. Школи відкриті в змінній формі для учнів початкових і випускних класів.

Північний Рейн-Вестфалія

22 лютого були відкриті початкові та спеціальні школи. До стаціонарного навчання можуть повернутися також учні випускних класів. Частково діє модель змінного навчання. Це означає, що діти і молодь повинні навчатися дистанційно, максимально 5 днів вдома. Потім обов’язково повернутися до школи. У початкових школах на стаціонарних заняттях в основному вивчатимуть німецьку мову, математику і Sachkunde, загальний предмет, який вивчає: природознавство, історію, біологію, правила дорожнього руху і статевого виховання.

Рейнланд-Пфальц

22 лютого учні початкових класів перейшли з дистанційної форми навчання на стаціонарну за змінною системою.

Саар

22 лютого учні початкових класів перейшли з дистанційної форми навчання на стаціонарну за змінною системою.

Саксонія

У Саксонії дитячі садки і школи були відкриті вже 15 лютого. Однак, обов’язок відвідувати стаціонарні заняття був відмінений. Це батьки вирішують чи відправляти своїх дітей до школи чи ні. Дитячі садочки працюватимуть в обмеженому режимі.

Саксонія-Анхальт

Якщо кількість заражень відповідно знизиться, школи з 1 березня повернуться до обмеженого функціонування в стаціонарному режимі.

Шлезвіг-Гольштейн

Сьогодні учні початкових класів повернулися до стаціонарної форми навчання. Дитячі садки також працюють у стандартному режимі.

Тюрінгія

Сьогодні у федеральній землі відкрилася частина шкіл. У місцевостях, де кількість інфікованих на 100 тисяч перевищує 200 осіб, учні далі продовжуватимуть навчатися дистанційно.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze