Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Вже 1 жовтня кожен працівник у Німеччині повинен заробляти не менше 12 євро/год. Це підвищить рівень доходів понад 6,64 мільйона жителів. Досі вони заробляли значно менше. За даними Інституту економічних і соціальних наук (нім. Wirtschafts-und Sozialwissenschaftliches Institut) це 2,55 мільйона працівників, які працювали, навіть повний робочий день.

Згідно з останніми статистичними даними, кожен 10 працівник, що працює повний робочий день, заробляє менше 12 євро на годину. Для тих, хто працює неповний робочий день, це 20,1%, а при так званій міні-роботі проблема стосується аж 80% працівників. Відповідно до закону, такі низькі зарплати працівники будуть отримувати до 1 жовтня. Проте Федерація профспілок Німеччини (нім. Deutsche Gewerkschaftsbund DGB) стурбована тим, що в багатьох галузях роботодавці не пристосовуються до змін щодо розміру виплати зарплати. Через це, профспілка вимагає більшого контролю над компаніями.

Працівники в східних федеральних землях заробляють значно менше

Поки що найменше заробляють жителі східних федеральних земель. У цій частині країни 29% усіх працівників не отримують 12 євро на годину. Згідно з опитуванням, найбільше людей з низьким доходом знаходяться в Зоннеберг у Тюрінгії (44%), Тельтов-Флемінг у Бранденбурзі (43,1%) та Заале-Орла в Тюрінгії (40,0%). Найменша кількість людей, які заробляють менше 12 євро на годину, знаходиться у Вольфсбурзі ( 7,9%), Ерлангені (8,1%) і Мюнхені (9,7%)

Ще одна фінансова підтримка від уряду?

Член правління DGB Штефан Керцель вимагає подальшої фінансової допомоги для жителів Німеччини. За його словами, підвищення зарплати не зменшить зростання витрат на енергоносії чи продукти харчування. Чи справді уряд запровадить фінансову підтримку? Невідомо

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze