Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Після дворічної перерви, спричиненої обмеженнями пандемії, у Німеччині знову можна відчути різдвяний дух. Організатори різдвяних ярмарків розраховують на велику кількість відвідувачів.

Ярмарки цього року відрізнятимуться від тих, що були до пандемії

Багато ярмарків цього року відхиляються від традицій та відкриваються раніше. Деякі з них уже працюють, частина відкривається протягом тижня, а решта – після двадцятого листопада. Перші ярмарки ми можемо відвідати вже в Берліні, Мекленбурзі-Передній Померанії, Бранденбурзі, Шлезвіг-Гольштейні, Гессені, Баден-Вюртемберзі та Саксонії-Ангальті. Організатори ярмарків сподіваються на велику відвідуваність, повернення традицій і насамперед хороші продажі.

Різдвяна ялинка перед Бранденбургскими воротами.

Ще одна традиція склалася в Берліні. На Паризькій площі (Pariser Platz) була встановлена красуня-ялинка. Ялинка родом із Тюрінгії, у висоту досягає 15 метрів, а майже ідеальна форма радує кожного перехожого.

Ялинку, прикрашають сотні іграшок  і 15 тисяч світлодіодних лампочок. Вона буде радувати своєю пишністю з першого дня Адвенту й до кінця різдвяного періоду. Як і в попередні роки, це, мабуть, буде найбільш фотографована німецька ялинка.

Обмеження, спричинені енергетичною кризою

Проте цього року щось зміниться. Через напружену ситуацію на енергетичному ринку останніми місяцями, помилуватися красиво освітленою ялинкою можна буде, лише у визначений час з 16:00 до 22:00, а не цілодобово, як у минулі роки.  За словами організатора, це ознака того, що під час енергетичної кризи всі повинні економити електроенергію.

Під час святкового сезону цього року, різдвяні ярмарки зіткнулися з енергетичною кризою. Обмеження, пов’язані з енергозбереженням, відчують на ярмарках. У деяких містах не відкриють ковзанки, а на ярмарках буде менше освітлення.

До якого часу можна буде відвідувати різдвяні ярмарки?

Відвідати різдвяні ярмарки можна буде й на початку нового року.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze