Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Вища ставка Umzugspauschale

З квітня кожен, хто переїжджає з причин, зумовлених професійною діяльністю, може відшкодувати частину витрат через податкову декларацію: за допомогою так званої фіксованої допомоги на переїзд (Umzugskostenpauschale). Для одиноких людей ця сума збільшиться на 16 євро до 886 Євро. Для подружніх пар податкова інспекція визнає доплату у розмірі 590 євро на кожного.

Коли діти переїжджають в інше місто або федеральну землю, їм часто доводиться надолужувати пройдений шкільний матеріал. У разі переїзду, пов’язаного з роботою батьків, витрати на репетиторство можуть з квітня 2022 року бути заявлені в податковій декларації в максимальному розмірі 1881 євро (у 2021 році сума становила 1160 євро).

Скриньки для посилок DHL тільки через додаток

Досі люди, які користувалися скринькою для посилок DHL, повинні були мати картку клієнта.  З 1 квітня відправити або отримати посилку зі скриньки для посилок DHL можна буде тільки через додаток Post&DHL.

Підвищення мінімальної заробітної плати для тимчасових працівників

Зараз, мінімальна заробітна плата в Німеччині становить 10,45 євро на годину. Згідно з прийнятим рішенням уряду, з жовтня вона повинна зрости до 12 євро на годину. Підвищення має відбутися у два етапи. Тимчасові працівники тепер можуть розраховувати на трохи вищу зарплату. Їхня мінімальна заробітна плата зросте у квітні до 10,88 євро на годину. 

Підвищення зарплати держслужбовцям

Працівники бюджетної сфери з квітня зароблятимуть більше, ніж раніше. Підвищення заробітної плати складе 1,8%.

Перехід на літні шини 

Навесні приходить час замінити зимові шини на літні. У цьому році потрібно підготуватися до не дуже приємних змін, пов’язаних зі зміною шин. Багато виробників оголосили, що підвищать свої ціни в квітні.

Kurzarbeit в Німеччині

Під час пандемії працівники, які знаходились на Kurzarbeit в Німеччині не повинні були сплачувати внески на соціальне страхування. Цим питанням займалося Федеральне агенство праці, тобто Agentur für Arbeit. Однак Німеччина поволі повертається до нормального життя. З квітня працівники, які перебувають на скороченому робочому часі, повинні будуть знову самостійно сплачувати внески на соціальне страхування.

Обмеження в Німеччині

Вже 2 квітня Німеччина планує скасувати більшість антиковідних обмежень.  Залишиться тільки обов’язок носити захисні маски в лікарнях та закладах охорони здоров’я, а також у громадському транспорті. Проте деякі федеральні землі вирішили продовжити антиковідні обмеження ще на місяць.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze