Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Міські компанії (Stadtwerke) в Аугсбурзі та Інгольштадті повідомляють, що з 1 жовтня заплановано підвищення цін на електроенергію. Infra, постачальник енергії міста Фюрт, має намір підвищити ціни з 1 січня 2023 року. У Мюнхені, Нюрнберзі та Вюрцбурзі комунальні підприємства також інформують мешканців про очікувані підвищення цін на електроенергію, однак без зазначення конкретних термінів.

Закупівельні ціни на електроенергію

Сьогодні в більшості баварських міст стандартні тарифи становлять менше 30 центів за кіловат на годину. Наприклад, в Регенсбурзі тариф становить 25,51 цента брутто за кіловат/годину при споживанні не більше 3.500 кіловат на рік. У Нюрнберзі, з іншого боку, найпопулярніший тариф становить 23,29 цента за кіловат/годину. Компанії пояснюють, що більш високі закупівельні ціни повинні бути передані клієнтам.

„Зокрема, через триваючу війну на Україні не слід очікувати послаблення та зменшення цін на ринках. Це стосується, перш за все, природного газу, а значить і електрики, так як майже 15% електроенергії в Німеччині виробляється за рахунок природного газу”, – пояснює прес-секретар мюнхенських міських підприємств (Stadtwerke München SWM).

Постачальник електроенергії N-Ergie припускає, що ціни на електроенергію в другому за величиною місті Баварії зростуть, проте точна дата і розмір підвищення з сьогоднішньої точки зору поки невідомі.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze