Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Щораз швидше в місті розвивається американська електронна корпорація IBM, Google створить 1500 нових робочих місць, а Apple побудує європейський центр проєктування чіпів. Саме в столиці Баварії знаходиться найбільша кількість технологічних компаній у всій Німеччині. Вже у 2018 році ІТ-сектор відповідав за 8% усіх робочих місць, необхідних для соціального забезпечення. Це результат останніх досліджень міста та ТПП. Це набагато більше, ніж в інших містах, таких, як Берлін чи Гамбург. Чому саме Мюнхен так привабливий для багатьох компаній? Над цим варто задуматися.

Політика Баварії

Сьогодні Мюнхен є надзвичайно успішним містом і одним з найбільш швидкозростаючих мегаполісів Європи. Шість компаній, що входять до фондового індексу DAX, сильний середній клас і велика галузева різноманітність характеризують економічну систему міста. Окрім мобільної та високотехнологічної галузей, у Мюнхені дуже активно діють сектори, пов’язані з оцифруванням, орієнтовані на сталий розвиток, будівництво та біотехнології. 

Агломерація стала символом багаторічного розвитку та чіткої і прозорої економічної політики. Вже в 1999 році розпочався розвиток, з особливим акцентом на підприємства в 5 технологічних секторах. Успіхами цих заходів місто користується й донині. У 2019 році цей розвиток було продовжено, як частина майбутнього пакету Німеччини.

Вищі навчальні заклади  

Реформа вищих навчальних закладів є частиною нової програми. Федеральна земля виділить на ці цілі 2 мільярди євро для створення 1 000 нових професорських посад, 13 тис. нових робочих місць та понад 20 дослідницьких центрів. Технічний університет та Університет Людвіга – Максиміліана в Мюнхені, які вже сьогодні є одними з найкращих університетів Німеччини, також отримають від цього користь. 

Крім того, престижні університети забезпечують підприємства міста молодими талантами, що, в свою чергу, прискорює інвестиції або призводить до створення нових підприємств.

Місто цінує стартапи

Молоді підприємці та їхні стартапи, що спрямовані на розвиток інноваційної діяльності, можуть скористатися багатою пропозицією підтримки в Мюнхені. Ці компанії в основному спеціалізуються в технологічних галузях і на моделях B2B.

Якість життя

Важливим моментом для компаній будь-якого типу є якість життя. Культура, архітектура, околиці міста та можливості для відпочинку є дуже привабливою пропозицією для багатьох людей. Великою перевагою є також соціальне забезпечення й низький рівень злочинності. 

Багато інвесторів

У Мюнхені найбільша кількість венчурних капіталістів. Це компанії, які інвестують у стартапи. З цієї причини на місці не бракує капіталу, що, в свою чергу, притягує до міста ще більше майбутніх підприємців. 

Мюнхен є центром продуктивної співпраці політики, економіки, науки, інвесторів, а також осіб, що хочуть відкрити власний бізнес.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze