Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Протягом декількох тижнів інтенсивність епідемічного процесу з кожним днем знижується. Тому уряд вирішив послабити деякі карантинні обмеження, які вплинули на німецький ринок праці. Інститут економічних досліджень ім. Лейбніца в Мюнхені, підрахував, що кількість працівників, працевлаштованих у скороченому вимірі робочого часу (Kurzarbeit) в червні, скоротилася з 2,3 мільйона до 1,5 мільйона осіб. Це найнижчий показник з лютого 2020 року.

Зменшення кількості осіб, що працюють менше годин (на Kurzarbeit) стосується насамперед гастрономії. У цій галузі кількість працевлаштованих осіб у скороченому вимірі робочого часу скоротилася з 520 000 (травень) до 331 000 (червень). Тим не менше, це відповідає лише 31,1% усіх осіб, що працюють у сфері громадського харчування. У цій галузі ще достатньо довгий шлях повернення до нормального стану. Те ж саме стосується й роздрібної торгівлі, де кількість працівників працевлаштованих в режимі Kurzarbeit, вже скоротилася з 226 000 до 104 000.

Останнім часом автовиробники з економічних міркувань були змушені зменшити робочий час своїм працівникам (Kurzarbeit) через брак поставок електричних деталей. Незважаючи на це, такий підхід не має впливу на загальну кількість осіб, які працюють неповний робочий день. Що стосується промисловості, кількість працевлаштованих на Kurzarbeit зменшилася з 387 000 до 257 000. Це відповідає 3,7% усіх працевлаштованих у цій галузі. У будівництві також більше працівників повернулося до звичайного робочого часу, в результаті чого кількість осіб на Kurzarbeit зменшилась з 16 000 до 11 000.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze