Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Через повторне посилення обмежень у Німеччині багато компаній знову борються з проблемами. Щоб захистити працівників від економічних наслідків пандемії, міністр праці та соціальних питань Німеччини Хубертус Хайль хоче продовжити програму тимчасової неповної зайнятості Kurzarbeitergeld до кінця березня.

У цій ситуації  Kurzarbeitergeld може становити 87% різниці в заробітній платі нетто. Це означає, що після четвертого місяця виплати допомоги, працівники отримають 70% нетто доходів, втрачених через зменшення робочих годин. Працівники з дітьми отримують 77% заробітної плати. У свою чергу, після 7-го місяця отримання допомоги Kurzarbeitergeld виплачується 80% колишнього чистого заробітку і 87% при наявності дитини в сім’ї. 

Ці правила поширюються на працівників, які до 31 березня 2021 року під час пандемії мали право на отримання Kurzarbeitergeld. Крім того, працівники, які з квітня 2021 року вперше отримали компенсацію Kurzarbeit, матимуть право з січня по березень 2022 на підвищення допомоги Kurzarbeitergeld.

150 млн євро

Продовження виплат допомоги за підвищеними ставками обійдеться німецькому уряду приблизно в 150 млн євро.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze