Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

До поставки напівпровідників німецькі авторинки тимчасово призупинили своє виробництво. 

Ще в кінці квітня, Daimler перевів робітників на скорочений робочий час, саме через брак деталей. Скорочений час роботи було продовжено до 11 травня. На заводі Rastatt безперервно йде виробництво електромобіля Mercedes Benz EQA, інші пости стоять. Представник компанії заявила, що ситуація динамічна, тому підприємство намагається пристосувати функціонування заводів до поточних умов.

На заводі Ford в Кельні робота була припинена на 3 місяці. До кінця червня виробництво Ford Fiesta призупинено. У свою чергу, через тиждень після повернення зайнятих на роботу розпочнеться час відпусток.

У свою чергу, працівники концерну Audi, зайняті на виробництві моделей А6 і А7, перебували з 26 по 30 квітня на Курзарбейті. А з 29 квітня по 7 травня призупинено виробництво моделей позашляховиків на заводі в Братиславі.

Що призвело до браку деталей?

Головною причиною браку деталей на автобудівних заводах, стала, банально пандемія коронавірусу. Ще з початком пандемії автовиробники повідомили постачальників напівпровідників про менший попит на матеріал. Відповідно, через що і зменшились кількості постач на заводи. 

Тепер, коли виробництво автомобілів повертається до нормального життя, автозапчастини відсутні. До того, Китай викупив велику кількість напівпровідників, і судно, що застрягло в Суецькому каналі деякий час тому, призвело до значної затримки поставок в Європу.

Поточний брак деталей торкнувся не лише автомобільної галузі. Страждають також кондитерські фабрики, меблеві, фабрики іграшок та пластику. На 45% німецьких промислових підприємств відсутні запчастини. Це призводить до зупинки виробництва, що тільки погіршує ситуацію в триваючому кризі!

 

Джерело: bild

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze