Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Заборона носіння ножа в публічних місцях

Закон о заборонні носіння ножа в публічних місцях був прийнятий вже давно. Але саме цього року він повністю увійшов в силу. Полягає він на забороні наявності ножа, лезо якого перевищую 6 см., у місцях публічних. Спочатку пропоновано було 12 см., але Рада прийняла 6 сантиметрів. Заборона не стосується людей, майстрів – які використовують ніж у своїй діяльності. Такі нововведення набудуть чинності не раніше, ніж у червні.

Зняття готівки у відділеннях банку

До 18 червня вирішиться, чи є законною оплата проценту в випадку зняття готівки в касах банку. Приводом для обговорення цього питання є суперечка між клієнтом з Грюнцбурга та банком Sparkasse. Як повідомив невдоволений клієнт, процент за зняття готівки у касах коштує, залежно від виду рахунку, 1 або 2 євро. Тільки у випадку найдорожчого рахунку подібні послуги надаються безкоштовно.

Е-скутери на німецьких дорогах

Бундесрат дозволив вільне пересування подібному виду транспорту. Положення про малогабаритні, електричні транспортні засоби (Elektrokleinfahrzeug) набуде чинності 15 червня. Однак, скутери які можуть розігнатися до 20 км / год., не можуть їздити по тротуарах.

Зміни у футбольних правилах

Міжнародна рада з футболу змінила правила у разі ручної гри. Починаючи з 1 червня, арбітр повинен свистнути, коли помітить ударом рукою, навіть якщо дотик до м’яча був ненавмисним. Завдяки таким змінам, гра буде більш справедливою.

Нова операційна система Huawei

Нова операційна система під назвою HongMeng буде представлена ​​світу вже у червні. Відразу після презентації система повинна вийти на ринок. «Huawei знав і був до цього вже підготовлений. Операційна система була готова в січні 2018 року і була нашим планом B », – пояснює менеджер Huawei для Близького Сходу, Алаа Елшима. Презентація Huawei Mate X мала відбутися у червні, однак, через санкції, накладені на компанію, премьера була відкладена.

Зниження плати в Amazon

Amazon знову змінює свої відсотки на покупки. 5 червня інтернет-гігант знову введе мінімальну комісію з продажу. Тепер він знову запровадить його, тільки вже в трохи переглянутій формі: мінімальна плата в 30 центів поширюється на майже всі категорії на сайті. Виняток становлять книги, музика, фільми та DVD, програмне забезпечення, консолі та відеоігри, бакалійні товари та делікатеси, пиво, вино та спиртні напої. У випадку з продуктами дитячої, косметичної та аптечної продукції, процентна комісія за покупки до 10 євро буде 8% (раніше 15%). При покупці ювелірних виробів до 250 євро, плата складе 5% від ціни (до 20% до цих пір). Комісія за меблі та аксесуари для дому понад 200 євро складе 10% (раніше 25%).

Кінець безкоштовним закускам під час польоту

З 4 червня авіакомпанії відмовляються від безкоштовних закусок і напоїв для пасажирів з тарифом SMART. Ця зміна стосується коротко- та середньомагістральних польотів в економічному класі. Натомість пасажири з тарифом SMART зможуть скористатися послугою, яка полягає  пріоритеті входу першими на рейс.

А у Берліні заборона на дизельні автомобілі

Столиця Німеччини вже в червні, або не пізніше 1 липня повинні ввести заборону на 15 дорожніх ділянках для дизельних автомобілів EURO 1-5. Причиною цього є рішення Федерального адміністративного суду, що змусило владу міста ввести заборони на в’їзд, якщо міста не зможуть зменшити концентрацію оксидів азоту іншими способами та покращити якість повітря. В регіонах Ессені і Гельзенкірхені водії також повинні готуватися до подібних змін. З липня 2019 року дизельні автомобілі не в’їдуть на багато вулиць міста. Крім того, заборона на ділянку автомагістралі A40 вже ввійшла в силу.

Зміни в дитячих садках Саксонії

Саксонія ввела новий закон, який застосовується до дитячих дошкільних установ. З червня викладачі будуть проводити 2 години на тиждень на так звані Vor- und Nachbereitungszeit або підготовка до занять з дітьми. Крім того, з 1 червня буде знижена нижня межа батьківського внеску (так званий Elternbeitragsuntergrenze) за останній рік до початку школи та позашкільного клубу. Муніципалітети також отримуватимуть вищі субсидії для денних закладів для дітей.

Підвищення в Саар (місто в Німеччині)

Понад 15 тисяч люди, зайнятих в металургійній промисловості Саар, можуть розраховувати на збільшення виплати. З 1 червня винагорода в галузі зросте на 3,7%. Працівники також отримають одноразовий бонус за квітень і травень. Сума підвищення складатиме 100 євро за кожен місяць. Починаючи з 2020 року, всі працівники, пов’язані колективним трудовим договором, повинні отримувати додаткову винагороду в розмірі 1000 євро на рік, яку працівники зможуть обміняти на 5 днів відпустки.

Відпустка під час свят

У червні мешканці Німеччини відзначатимуть п’ятидесятницю (10 червня) і Божий день (20 червня). Отже, давайте подумаємо про вихідні між святами, щоб скористатися на максимум з вихідних. У випадку 10 червня можна скористатися вихідними аж до 9 днів.

Боже тіло, яке є вихідним у Баден-Вюртемберзі, Баварії, Гессі, Північному Рейні-Вестфалії, Рейнланд-Пфальц та Саар, традиційно припадає на четвер. Один день святкового забезпечує до чотирьох днів вихідних.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze