Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

В деяких німецьких містах кращі заробітки в порівнянні з іншими містами. Причин для цього багато, тому варто назвати лише основні. Перш за все, в деяких містах діють фінансово сильні галузі. Багато фірм борються за професіоналів та фахівців певних професій, що в свою чергу, має величезний вплив на розмір винагороди. Однак в інших агломераціях витрати на проживання настільки великі, що доходи повинні бути відповідно високими. Онлайн – біржа праці StepStone щорічно складає звіт про зарплату в Німеччині на основі близько 85 тис. відомостей про доходи фахівців і осіб на керівних посадах. З цьогорічного видання виникає, що в найкращій 10 знову не з’явилося жодне місто з півночі та сходу країни. До того ж, в рейтингу домінують три федеральні землі, міста яких забезпечують найвищі заробітки в Німеччині. Однак, навіть між окремими містами кращої десятки, величезні різниці.

ТОП-10 найбільш привабливих німецьких міст у плані заробітку:

  1. Вісбаден

Місто, яке опинилося на останньому місці кращої десятки, пропонує чималу винагороду. За даними StepStone, фахівці і особи на керівних посадах можуть розраховувати приблизно на 62.154 євро на рік. Це на 4 тисячі євро більше, ніж в середньому по країні.

  1. Мангейм

Особи, що працюють у компаніях на території Мангейму заробляють в середньому на 700 євро більше, ніж працевлаштовані в Вісбаден. Середня зарплата в цьому університетському місті становить 62.823 євро на рік.

  1. Кельн

У Кельні роботодавці пропонують кваліфікованому персоналу трохи вищу зарплату, ніж у Мангеймі. Середній заробіток на території цього міста Північний Рейн-Вестфалія становить  62.929 євро на рік.

  1. Ульм

Ульм – ще одне місто, що належить до федеральної землі Баден-Вюртемберг, яке увійшло в десятку кращих. Спеціалісти, фахівці та особи на керівних посадах заробляють тут в середньому 63.314 тис. євро.

  1. Бонн

В порівнянні з Ульм в Бонні можна заробити приблизно на 1300 євро більше. Це означає, що люди, які працюють у цьому місті, можуть розраховувати в середньому на заробіток  64.633 євро на рік. Це приблизно на 6500 євро більше, ніж у середньому по країні.

  1. Дармштадт

Дармштадт посів п’яте місце в рейтингу StepStone. Середня заробітна плата за жовтень 2017-жовтень 2018 року становила 65.171 євро, що на 500 євро більше, ніж у Бонні.

  1. Дюссельдорф

Столиця Північного Рейну-Вестфалії не могла не потрапити в рейтинг. Середня заробітна плата в  Дюссельдорфі становить в середньому 66.797 євро на рік. Це місто мінімально обійшло лідируючу трійку і зайняло четверте місце.

  1. Штутгарт

Ще одне місто землі Бадена-Вюртемберга. Особи, що працюють в Штутгарт, отримують середню заробітну плату 68.016 євро на рік, це запевнило місту третє місце в рейтингу StepStone.

  1. Мюнхен

Мюнхен- єдине місто федеральної землі Баварія, яке увійшло до цього рейтингу. Крім того, це перше з міст, яке перевищило межу заробітку 70 тис. євро. Спеціалісти, фахівці та особи на керівній посаді можуть розраховувати в середньому на 70.625 євро на рік.

  1. Франкфурт-на-Майні

Найкращі заробітки в країні забезпечує Франкфурт-на-Майні. У порівнянні з Мюнхеном, працівники  тут отримують на 2,5 тисяч. євро більше.  Однак різниця між першим та останнім місцем в рейтингу становить аж 11 000 євро. На заробітну плату 73.170 євро  на рік має вплив перш за все банківський сектор, який по суті, виплачує найвищі зарплати в Німеччині.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze