Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

За даними інституту економічних досліджень Іфо, майже кожна друга компанія повинна буде в жовтні підвищити зарплату своїм працівникам, якщо розмір мінімальної заробітної плати в Німеччині збільшиться до 12 євро на годину. В рамках дослідження було опитано 1000 компаній різного розміру та з різних галузей.

44% підприємств повинні будуть скорегувати розмір пропонованої заробітної плати. Половина компаній уже виплачують своїм працівникам щонайменше 12 євро на годину. 6% не дали відповіді. Результати показують, що підвищення Mindestlohn по-різному вплине на розвиток галузей німецької промисловості. Наприклад, 54% торгових компаній повинні будуть підвищити зарплату. У сфері послуг ставки доведеться підвищити 42% компаній, а в промисловій галузі – лише 37% компаній. 

Розмір мінімальної заробітної плати в Німеччині на даний час становить 9,82 євро брутто за годину, а з початку липня має збільшиться до 10,45 євро за годину брутто. Якщо уряд внесе зміни, чергове підвищення, до 12 євро на годину, відбудеться вже в жовтні.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze