Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Школи хоч і закриті, проте випускні екзамени вже близько. На сьогоднішній день момент зрозумілий, дистанційне навчання. Але що буде з кінцевим екзаменом? Коли та як? На це питання проводиться багато зборів та ведуться активні дискусії. У результаті, кожне місто Німеччини вирішує його індивідуально. Така невизначеність стає справжнім стресом для випускників.

Президент Німецької асоціації вчителів (Deutscher Lehrerverband) Ханс-Петер Мейдінгер критикує конференцію міністрів культури і освіти федеральних земель, які занадто повільно приймають рішення. Особливо зараз, в епоху кризи, рішення повинні прийматися швидко. Мейдінгер вимагає перевести випускні іспити по всій країні.

Баварія

Міністр освіти цього регіону чітко вказав час екзаменів – 20 травня.

Мекленбург-Передня Померанія

У цьому регіоні випускні іспити почнуться тільки в середині травня. Міністр освіти Беттіна Мартін підкреслила, як важливо для неї, щоб випускники коледжу знали, на чому вони стоять і раціонально використовували свій вільний час.

Бремен

Час екзаменів перенесений до 29 травня.

Саксонія-Анхальт

На даний момент терміни складання іспитів не змінилися. Як і планувалося раніше, 27 квітня старшокласники матимуть екзамени.

Гессен

Випускні іспити почалися планово 19 березня. Школи подбали про те, щоб були присутні усі міри запобігання зараження, такі як відстань між учнями та гігієна. Міністр культури Олександр Лорц підкреслив, що хоча нинішня ситуація ставить перед випускниками не мале завдання.

Саар

Терміни складання іспитів не змінилися, а припадають вони на 27 квітня.

Саксонія

У цій частині країни іспити почнуться 22 квітня.

Тюрінгія

Випускні іспити відбудуться, як і планувалося, 30 квітня. Школи будуть закриті до 19 квітня, тому немає ніяких заперечень проти того, щоб через кілька днів почалися іспити. Однак влада готова до можливого перенесення термінів, якщо виникне така необхідність.

Гамбург

Через те, що карантинні заходи у цій частині країни розпочались досить рано, перенесення термінів екзаменів не планується. Таким чином, з 16 квітня школярі зможуть складати іспити.

Баден-Вюртемберг

Випускники цієї частини Німеччини мають приводи для хвилювання. Чому? А тому що, влада цього регіону ще не визначилась з термінами екзаменів.

Шлезвіг-Гольштейн

Випускні іспити вже скасовані. Також, на жаль, невідомі наступні строки.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze