Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Ще кілька днів тому Уряд ФРН оголосив, що в країну не зможуть в’їхати працівники зі Східної Європи, які працювали, на приклад, на збиранні спаржі. Однак з кожним днем тиск посилювався, і довелось владі відступити від цих положень. Спочатку з’ясувалося, що в кінцевому підсумку поляки не підпадають під заборону на перетин кордону, а сьогодні Федеральне міністерство внутрішніх справ і Міністерство сільського господарства оголосили, що сезонні працівники зможуть в’їхати до Німеччини, однак при дотриманні певних правил.

Тож які правила перетину кордону стосуються сезонних працівників?

За новими правилами люди до сезонної роботи зможуть перетнути кордон тільки групою і тільки літаком. Більш того, їх повинна забрати з аеропорту компанія або ферма, в якій вони будуть працювати. Потім вони повинні пройти санітарну перевірку і бути відокремлені від інших співробітників мінімум на 14 днів. Приміщення для ізоляції повинно бути регулярно дезінфіковано. Також, протягом 14 днів після прибуття компанія повинна забезпечити харчуванням нову групу працівників або звести до мінімуму кількість людей, що відправляються за покупками.

Нові правила також передбачають, що зазначені особи повинні покинути країну повітряним шляхом.

Важливо!

У державних документах, опублікованих на сайті міністерства, не уточнюється, чи застосовуються вище вказані правила до поляків.

Тільки 40 000 тисяч працівників на місяць

Влада також ввела обмеження на кількість самих співробітників. Німеччина запрошує до 40 000 тисяч сезонних працівників на місяць.

Власники ферм та плантатори стверджують, що кожна пара рук буквально на вагу золота, проте робочих все одно буде недостатньо. До травня німецькому сільському господарству необхідно 100 000 сезонних робітників.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze