Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Призупинення виплати допомоги підприємцям стосується виплати за листопад і грудень (нім. November-und Dezemberhilfen) та допомоги Überbrückungshilfen I-III. Виявляється, що державні гроші на надання допомоги були неправомірним чином перенаправлені на рахункі шахраїв. Шахрайська схема полягала в тому, що зловмисники подавали заявки на допомогу, використовуючи дані реальних фірм, проте вказували свої власні реквізити для перерахування коштів. Слід зазначити, що протягом декількох місяців федеральний уряд Німеччини,  виплачував допомогу за спеціальною програмою Corona-Hilfe компаніям, які потребують допомоги. В цілому було виплачено більше 7 млрд євро. 

Такі суми приваблюють не лише підприємців, а й шахраїв. Збитки від дій шахраїв оцінюють в мільйони євро. 

Як тільки шахрайство було виявлено, німецький уряд повідомив відповідні правоохоронні органи та призупинив подальшу виплату грошей. Це означає, що компанії, які подали заявку на November-und Dezemberhilfen або Überbrückungshilfen І-III,  наразі не отримають допомогу. 

Прикро, що шахраї використали важке становище компаній під час пандемії коронавірусу та викрали мільйони євро з програми допомоги бізнесу яка терміново потрібна багатьом підприємцям.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze