Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Новий рік – нові зміни: що підготував нам січень? Ще один рік позаду, тому ми вирішили опублікувати деякі істотні зміни, які можуть представляти інтерес для тих, хто працює у Німеччині.

Зміна № 1. Скасування пільги від несплати ставки податку за іноземний дохід

Кожен, хто працює за кордоном (не тільки у Німеччині) дуже стурбований таким рішенням. Скасування пільг для працюючих закордоном «вдарить по кишені» багатьох людей. Бо з заробленого за кордоном доходу вони будуть платити податок в Польщі (звичайно, віднімаючи податок, сплачений за кордоном). Багато людей, які працюють в Німеччині, запитують нас, чи будуть з отриманого в Німеччині доходу платити податок в Польщі. Зайнятих в Німеччині поспішаємо заспокоїти. Їх не торкнеться необхідність сплати податку, що випливає з даного нововведення. Чому? Оскільки Польща з кожною з держав підписала різні угоди, з метою.
 
Зміна № 2. Збільшення вартості за поїздки на роботу

Від 1.01.2021 збільшилась сума оплати за проїзд. Люди, чия робота знаходиться на відстані до 20 км від місця проживання, не відчують зміни, оскільки збільшення діє від 21 км. Здавалося б, одна поїздка подорожчала на 5 центів за км. Однак за рік нараховується значна сума. Наприклад, працівник користується маршрутним автобусом 210 днів (35 км), то за рік – вартість проїзду збільшується на 160 Євро (порівняно з 2020 роком).

Зміна № 3. Збільшення дитячої допомоги (Kindergeld) та доповнення Kinderbonus

Збільшення на Євро на дитину.. У місячному вираженні можна буде очікувати переказів у розмірі:

219 € – для першої та другої дитини

225 € – на третю дитину

250 € – для четвертої та кожної наступної дитини

Але пам’ятайте, що люди, які отримують допомогу 500 + у Польщі, отримають Kindergeld за вирахуванням згаданої тут допомоги. У цьому випадку варто зазначити, що період допомоги 500 + змінюється з наступного року, і батьки, які все ще хочуть отримати зазначену допомогу, повинні подати заявку заздалегідь. Заявки в електронному вигляді можна буде подавати вже з лютого наступного року. Право на допомогу буде визначатися тепер на період з 1 червня по 31 травня наступного року.

Зміна № 4 . Підвищення мінімальної заробітної плати

Від 01.01.2021 це буде 9,50 €,

Від 01.07.2021 це буде 9,60 €.

На цьому, підвищення мінімальної заробітної плати не закінчується, подальше прогнозується:

З 01.01.2022 – 9,82 €,

З 01.07.2022 – 10,45 €.

Слід пам’ятати! Вище подані ставки мінімальної заробітної плати поширюються не на всі галузі. Описані вище -це тільки вибрані зміни, і їх, звичайно, буде набагато більше. На жаль, як легко здогадатися, не всі будуть позитивними. Тим не менш, ми хотіли б побажати вам, щоб Новий рік став для Вас легшим та яскравішим!

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze