Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Очікується, що розмір податку Kfz-Steuer для автомобілів, які споживають багато бензину, збільшиться. Підвищення податку має бути прийнято урядом найближчим часом, але воно не буде поширюватися на всіх жителів Німеччини. Уряд хоче скоротити викиди вуглекислого газу  як мінімум на 40%, бо німецькі жителі купують все більші автомобілі, які виробляють багато вуглекислого газу. Таким чином, новий податок мусить заохотити водіїв до придбання більш екологічного автомобіля. Як саме виглядатиме нове регулювання, невідомо.

У планах нова модель нарахування ставок, і її мета-збільшити податок для транспортних засобів, що виділяють більш високу концентрацію забруднюючих речовин в атмосферу. Ставка, розрахована по витраті палива автомобіля, виросте з 2 до 4 Євро за 1 грам вуглекислого газу за кілометр. Це означає, що автомобілі, що виділяють до 95 грамів CO2, не будуть платити податок.

Більшість водіїв у Німеччині не відчують нову суму податку, оскільки вона діє тільки для знову зареєстрованих автомобілів. У свою чергу, нові електромобілі звільняються від податку Kfz-Steuer на 10 років. Різницю в порівнянні зі старими ставками податку можна побачити тільки при виділенні більше 116 грам на кілометр.

 

Джерело: n-tv

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze