Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Наприкінці 2018 року в Німеччині було зареєстровано 2,19 мільйона шукачів роботи. Це найнижчий результат, оскільки Федеральна Служба Зайнятості веде статистику безробітних. Рівень безробіття в країні становив 4,8%. Кількість людей, які працювали в Німеччині за цей період, досягла 45,24 млн. осіб. Цей результат складається з працівників як з невеликих компаній, так і з великих корпорацій. Саме великі корпорації працевлаштовують величезну кількість людей і входять до списку найбільших роботодавців в країні.

На останньому місці найкращої десятки посіла місце фірма Edeka, яка за власними даними представила роботу  близко 370 тис. співробітникам. Це на 10% більше, ніж DB.  У 2017 році компанія досягла обороту 51,9 млрд. Євро.

Дев’яте місце посіли інституції соціального забезпечення, які є частиною державної служби, які зазвичай працевлаштовують  4,69 мільйонів працівників у країні. Однак ці люди працюють у різних відділах. Найменше з них, але все одно достатньо для внесення до списку, працює в установах соціального забезпечення, тобто в страхових компаніях, фондах медичного страхування, профспілках, а також у Федеральних органах зайнятості.

У категорії найбільших роботодавців Німеччини знаходяться компанії, які працевлаштовують працівників по всьому світу. У випадку компаній, які працюють на міжнародному рівні, часто більшість працівників працюють за межами Німеччини. Для компанії Siemens, яка посіла восьме місце, згідно з річним звітом компанії з 2018 року, було працевлаштовано 379 тисяч працівників. Тільки приблизно 118 тисяч з них в Нмеччині. В результаті, Siemens є одним з найбільших приватних роботодавців.

Сьоме місце належить групі Schwarz, яку багато людей не асоціюють з жодною компанією. Однак, виявляється, що це одна з найбільших компаній Європи. Бренди, що належать їй, відомі всім. Група Schwarz є власником Lidl і Kaufland. За його власними даними, в ньому працює понад 400 тис. осіб по всій Європі, серед них в Німеччині лише 155 тисяч.

Заснована в 1886 році  майстерня електротехніки Роберта Боша є сьогодні однією з найбільших компаній країни. У компанії працює близько 410 тис. осіб., а близько 140 тисяч з них було працевлаштовано більше ніж в 100 філіях в Німеччині, що надає компанії шосте місце. Річний оборот компанії за 2018  склав 15,8 млн. Євро.

П’яте місце займають державні організації. Дані німецького статистичного офісу та Міністерства внутрішніх налічують приблизно  493 405 осіб, яких працевлаштували державні організації. Робочі місця включають міністерства, федеральні суди, різні органи безпеки, фінансові адміністрації та Федеральний офіс з нерухомості Німеччини.

Найбільша логістична компанія у світі під назвою Deutsche Post DHL Group посіла четверте місце. Компанія працевлаштовує в середньому понад 520 тис. працівників  по всьому світу, з них до 150 тисяч припадає на Німеччину. Працівники Deutsche Post мають доставити близько 59 мільйонів листів і 4,6 мільйонів посилок щорічно.

Наступне місце посів німецький автомобільний концерн VW, який у 2017 році працевлаштував  642 396 працівників. Це на 2,5% більше, ніж у попередньому році.  У Німеччині на концерні в середньому працювало 284 344 особи.

Одним з найбільших німецьких роботодавців є муніципалітети, які є частиною державної служби. За даними німецького статистичного управління, через них було працевлаштовано близько  148,7590 осіб, які працюють в лікарнях, бюро, театрах та державних школах.

Найбільшим роботодавцем у Німеччині вважаються Німецькі Федеральні Землі. Здебільшого працює у них більшість людей на державні служби, а таких понад 2.387.540. Працюють вони в основному в школах та в вищих навчальних закладах. Федеральні Землі Німеччини також працевлаштовують велику кількість поліцейських. 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze