Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

У Німеччині проживає близько 21 млн пенсіонерів. Збільшення пенсії буде відчутне з 1 липня.  Однак частина людей отримає вищу пенсію пізніше, ніж інші. Особи, які вперше отримали пенсійну допомогу до або в березні 2004 року, отримають підвищену суму вже з кінця червня поточного року. У свою чергу, пенсіонери, які отримують допомогу з квітня 2004 року і далі, отримають надбавку тільки в кінці липня.

Допомога збільшиться в так званих старих федеральних землях на 3,45%, а в нових землях – на 4,20%. Таким чином, поточна вартість пенсійної одиниці збільшиться до 34,19 Євро на Заході і 33,23 Євро на Заході.

Причина відмінностей у підвищенні пенсій у нових федеральних країнах полягає в тому, що до 2025 року допомога повинна бути однаковою по всій країні. Таким чином, щоб зменшити поточну різницю, підвищення на Сході більше.

Про підвищення пенсії уряд вирішив ще в квітні. Причиною цього є зростання валової заробітної плати в порівнянні з минулим роком.

Деякі експерти підозрюють, що через кризу, викликану коронавірусом, зарплати в країні можуть бути заморожені в 2020 році. Це призведе до відсутності збільшення пенсії в 2021 році. Однак закон передбачає, що пенсія не може бути скорочена.

Джерело: focus

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze