Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Медичний персонал у Німеччині заробляє в середньому 3 547 євро брутто на місяць, працюючи повний робочий день. За даними Федерального агентства з працевлаштування, кваліфіковані медсестри (німецька Fachkrankenpfleger) можуть розраховувати майже на 4 тис.євро, а опікуни літніх осіб – 3032 євро.

Щоб робота за цими професіями була більш привабливою, до 2023 року зарплата в  Німеччині в цій галузі повинна зрости. Колективний трудовий договір передбачає збільшення зарплати до 25%. Очікується, що в 2023 році помічники медсестер отримають не менше 14,40 євро / год., а медсестри – 18,75 євро/год.

Через збільшене навантаження, спричинене пандемією, працівники по догляду повинні були отримати до 1500 євро премії. Але поки ще не всі отримали гроші. Звільнення від оподаткування заробітної  плати можливе до 30 червня 2021 року.

Критика

„Якщо хтось щоденно працює з людьми, чому не повинен заробляти так само добре або навіть більше, ніж особа, що працює в банку чи за станком”, – розмірковувала деякий час тому, канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Як підкреслюють працівники сфери охорони здоров’я, політики багато обіцяють, але мало роблять. Зокрема, галузь бореться з нестачею персоналу, оскільки в середньому через 7,5 років медсестри йдуть з роботи й шукають роботу за іншою професією.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze