Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

У більшості міст Німеччини плата за оренду житла знизилась ще у 2019 році. Це результат дослідження німецької фірми F+B, яка аналізує розвиток цін та оренди на німецькому ринку нерухомості. Основу дослідження склали дані пропозицій щодо понад 30 мільйонів об’єктів по всій країні.

Орендна плата, визначена під час підписання договору оренди, знизилася на 0,3% у четвертому кварталі 2019 року порівняно з аналогічним періодом попереднього року. За даними F+B, у 11 з 50 найдорожчих міст Німеччини рівень житлових платежів знизився. Найбільше зменшення розміру орендної плати, визначеного при підписанні договору, було зафіксовано у Гарміші – Партенкірхен (-4,4%), Феллбах (-3%), Олхінг (-2,3%).

Хоча Мюнхен протягом багатьох років є найдорожчим містом у Німеччині, квадратний метр коштував тут 16,40 Євро на кінець 2019 року, що означає зниження на 0,6% порівняно з 2018 роком. Навіть у Берліні, де витрати на житло з роками тільки зростали, спостерігається зменшення  на 1,2%. В інших великих містах, таких як Штутгарт, Франкфурт-на-Майні або Гамбург, ціни незначно зросли, але залишилися нижче рівня інфляції. Найбільше зростання орендної плати при підписанні оренди було зафіксовано в Біттігхайм-Біссінгені (+ 13,6%), Ландсберг-ам-Лех (+ 11,4%) та Етлінген (8,6%).

 

У свою чергу, ціни на придбання нерухомості все ще ростуть. Вартість будинку для сім’ї в 2019 році в середньому зросла на 3,9%, а квартир – на 5,4%.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze