Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Пасажири німецького залізничного перевізника Deutsche Bahn вже давно та безперервно скаржились на постійно зростаючі ціни на залізничні квитки. Проте з початком цього року держава знизила вартість квитка на 10%. Подібне зменшення пояснюється заохоченням людей до користування потягом, для збереження атмосфери і навколишнього середовища. 

Особи, які мають картку Bahncard 100, також можуть скористатися знижкою 10%. Пасажири з Bahncard 50 або 25 наразі не отримають додаткових знижок. Однак німецький перевізник веде переговори з урядом, оскільки хоче, щоб ці картки були включені в пакет ПДВ.

Дешевші квитки

Квитки, як і раніше, можна придбати онлайн та на вокзалі. Знижена ціна діє від 5 години ранку 1 січня 2020 року. На жаль, тим, хто швидше придбав квиток, довелося заплатити стару, більш високу ціну, і різниця не повернеться.

То як виглядає зменшення? ПДВ знижується на 12 процентних пунктів, тому вартість квитка зменшиться на 10%. Наприклад, квиток вартістю 100 Євро з 19% податком обійдеться в 119, а з 7% податком – 107. Так різниця становить 12 Євро, що майже 10% від 119 Євро.

Критика ідеї

Зниження ПДВ стосується усіх німецьких потягів. На жаль, міжміські автобуси не входять до пакету ПДВ. Що і  не обійшлося без критики, а особливо найбільша міжміська автобусна компанія Flixmobility рішуче критикує цю ідею. Компанія відчуває в першу чергу ризик від вторинних залізниць, які мають аналогічні знижки на проїзд як автобуси.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze